Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИТНЕС

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ЛЕТО! Ефикасне вежбе са ТЕГИЋИМА које затежу леђа, стомак и руке

Да бисте изгледали беспрекорно, поред регулисања телесне тежи не битно је и да су мишићи дефинисани и наглашени. За то је потребно да радите вежебе са оптерећењем. Што је оно веће, мишићи постају наглашенији.

1622022275_fitnes.jpg
Фото: Депоситпхото
Oglas

Зависно од резултата који желите да по стигнете на располагању су вам тегови различите килаже. Уколико хоћете само благо наглашен тонус, довољни су и они од килограм и по.

Прочитајте још: Да ли возите бицикл? Ово су све здравствене предности

Иначе, вежбе са теговима помажу и при повећању мишићне масе, па се оне саветују и онима којима недостаје снаге, а имају вишак килограма.

РУКЕ

Из получучња једном руком подижитетегић, а другу ослоните на бок. Приликом подизања рука се савија у лакту који се подиже док не дође у раван са раменом. Урадите вежбу најпре једном, па другом руком

ЛЕЂА И СТОМАК

Заузмите стојећи став са благо повијеним коленима. Стомак и леђа требало би да буду затегнути, а главни ослонац тела у карличном појасу. Стопала треба да буду размакнута у ширини кукова. Држећи тегиће у обе руке, подижите их најпре до висине рамена, а потом изнад галве.

Фото: Деспоситос

ТРБУШЊАЦИ
Држећи тегове са обе руке лезите на леђа. Подижите горњи
део тела од подлоге и завршите покрет са засуком, односно ротирањем тела у страну. Вежбу радите наизменично, у једну па у другу страну.

НОГЕ И СТРУК
Тегић држите у једној руци и ослоните га благо на спољну страну подлактице. Другу руку опружите у равни са раменом. Спустите се у чучањ, па се подижите и ротирајте горњи део тела у супротну страну од тегића. Поновите исто држећи тегић у другој руци.

Прочитајте још: БУДИТЕ У ФОРМИ до лета: Избегавајте следеће грешке

 

ЧУЧЊЕВИ

Држећи тегове са обе руке радите чучњеве. Водите рачуна да вам колена при чучњу не прелазе врхове прстију стопала.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas