· · Коментари: 0
ТОП ФОРМА

Вама не требају НАПОРНЕ ВЕЖБЕ него добро ИСТЕЗАЊЕ

Кад би били мачке све би било у реду, јер се никада не би "кочили". Оне се истежу, растежу и сваки део тела ставе на совје место.

1599120286_pexelsRAstezanje.jpeg
Фото: Пексел

Чим се пробуде мачке се растегну и у сваки део тела пошаљу "свежу" крв. Научници се слажу са мачкама и мисле да истезање има кључну улогу у здрављу тела и виталност мишића.

Прочитајте још: ХОДАЊЕМ до МРШАВЉЕЊА: Како да на овај начин ИЗГУБИТЕ КИЛОГРАМЕ

Флексибилност је кључ, јер чини мишиће еластичним, враћа баланс равнотеже, умањује стрес, спречава да дође до "кочења" у леђима, повећава покретљивост мишића, смањује болове у ногама и рукама.

Не претерујте
Не претерујте са истезањем. Радите то свакодневно, али умерено. Не истежите исти мишић непрестано, већ све мишиће!
Растежите се свакодневно, бар неколико минута...

Растежите се свакодневно, макар неколико минута. Треба се истезати чим устанете из кревета, али и на послу, док седите, кренете на паузу, у кући - на путу од дневне до кухиње.

Растезање врата

Полако  окрећите врат са лево на десно, рамена морају да буду спуштена и што је даље могуће од ушију. Главу зауставите на три секунде на свакој страни.

Ратежите се, истежите, добро је за тело Фото: Пексел

Истезање кичме

Лезите на леђа, савијте колена и стопала равно поставите на земљу. Подижите полако колена ка бради и окружите их рукама. Исправите леву ногу ка поду, док је десно колено савијено ка бради. Испружите и десну руку, померите стомак ка колену. Полако спсутите десну ногу на земљу, па замените ногу и руку.

Прочитајте још: Желите ТАНАК СТРУК: Овим вежбама брзо и лако обликујте своје тело

Истезање трицепса

Подигните руку изнад главе па је спустите на супротно рраме. Покушајте да је дохватите другом руком на леђима. Не претерујте, колико можете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.