Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Четири намирнице које ће нам дати ЕНЕРГИЈУ потребну ЗА ЦЕО ДАН

Сва храна је дизајнирана да нам даје енергију, међутим, не мора нужно да значи да нам даје здрав, трајни подстицај енергије.

1637916383_shutterstock_679779967.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Неке намирнице могу да учине да се осећамо успорено, док друге могу да нам додају додатну снагу.

Такође је важно напоменути да поред хране постоји много фактора који утичу на нивое наше енергије - сан, вежбање, чак и колико често једемо.

- Најбољи извори енергије су храна са дуготрајним угљеним хидратима и протеинима за стабилан ниво шећера у крви и хранљивим састојцима који играју важну улогу у производњи енергије - каже Марио Спано, спортски дијететичар и консултант за спортску исхрану.

Које намирнцие дају највише енергије?

Сочиво

Сочиво има многе здравствене предности, а давање енергије је једна од њих. Сочиво је богато влакнима и угљеним хидратима који ће да вас одрже ситим и дати вам дуготрајну енергију.

Зелено поврће

Рукола, прокељ, броколи и блитва има низ здравствених предности, а једна од њих даје добру енергију. Недавна студија повезује ово поврће са мањим ризиком од кардиоваскуларног здравља и повећаном снагом мишића. Такође су богати пребиотицима. Ова храна промовише производњу постбиотика, који буквално подстичу производњу енергије у нашим митохондријама, пише Реал Симпле.

Грчки јогурт

Грчки јогурт садржи добру количину угљених хидрата и витамина Б. Витамини Б нам помаже да храну коју једемо претворимо у употребљиву енергију.

Цвекла

Цвекла има јединствену предност у односу на многе намирнице јер има висок садржај нитрата. Нитрати помажу у ширењу наших крвних судова ради већег протока крви, а самим тим и веће количине кисеоника и хранљивих материја у нашим ткивима.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas