Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕКОВИТО БИЉЕ

ДЕСЕТ најмоћнијих ПРИРОДНИХ ЛЕКОВА које не бисмо требали да ЗАБОРАВИМО упркос НАПРЕТКУ МЕДИЦИНЕ

Биљна медицина је заправо темељ модерне

1595793984_tee-1680885_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Људи су лечили различите болести и стања уз помоћ лековитих својстава биља, хране и комбинација једног и другог миленијумима. Биљна медицина је у ствари темељ модерне медицине, и пружа много добробити, а ево десет најмоћнијих природних лекова.

Прочитајте још: НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ СОМА БЕЈА: Изван буке и гужве, парче раја умочено у Црвено море (ФОТО)

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: У ОВОЈ ЧАШИ се налази најбољи ЛЕК против ОТИЦАЊА ногу које лети многе муче

Ђумбир

Ђумбир је снажан природни лек против болова и запаљенских процеса, а има и антибиотска својства, без обзира на то да ли га користите у свежем облику или као лековито уље.

Бели и црни лук

Црни и бели лук имају снажно антибактеријско дејство, делују против гљивица, а имају и својства која штите од рака. Бели лук један је од најчешће коришћених природних антибиотика широм света.

Јабуково сирће

Фото: Пиxабаy

Има снажно противупално дејство и ублажава симптоме различитх запаљенских процеса у организму, од акни, преко гихта до артритиса.

Прочитајте још: У Србији РАК КОСИ ЖИВОТЕ, а ви га можете спречити! Ево шта је кључ ПРЕВЕНЦИЈЕ КАНЦЕРА

Ехинацеа

Ехинацеа је такође моћан природни лек, са антибактеријским својствима. Помаже код прехладе, грознице, запаљења синуса, инфекција уха и гљивичних инфекција стопала (атлетског стопала).

Тимијан

Есенцијално уље тимијана има снажно антимикробно и антисептичко дејство. Тимијан лечи кашаљ, купке са есенцијалним уљем тимијана смирују нервозу и ублажавају болове у зглобовима. Кад се наноси на кожу, помаже у ублажавању екцема, акни и сличних проблема.

Фото: Пиxабаy

Мед

За мед је познато да уништава више од 60 различитих сојева бактерија.

Прочитајте још: Овај ЧАЈ је свима ДОСТУПАН: Лечи НЕПЛОДНОСТ и многе друге женске болести

Каранфилић

Есенцијално уље каранфилића такође делује антибактеријски, а често се користи у лечењу проблема са деснима (гингивитис, упала десни), успорава стварање плака на зубима и генерално побољшава орално здравље.

Кокосово уље

Такође делује антибактеријски, али и против гљивица и вируса, ако се узима орално, спречава продор патогених организама у систем органа за варење.

Уље дивљег оригана

Моћан природни лек против вируса, гљивица и бактерија. Има противупално дејство, а помаже код проблема са кожом, ублажава зубобољу, успорава пародентозу, помаже код проблема са варењем.

Прочитајте још: Муче вас уједи КОМАРАЦА? Имамо неколико брзо доступних решења из КУХИЊЕ

Канадски љутић

Побољшава здравље система органа за варење и ублажава симптоме гастритиса и цревних инфекција.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas