Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

КРАСТАВАЦ: Поврће са мало калорија, а много нутритивних преднсти

Краставац је једна од најздравијих намирница.

1622639221_Depositphotos_24514397_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Краставац је поврће са мало калорија које садржи многе нутритивне предности, укључујући хидратантна својства и драгоцене хранљиве састојке. Краставци су чланови биљне породице Цуцурбитацеае, која такође укључује тикве и диње.

Бенефити краставца у исхрани

Хидратација

Краставац се састоји од 95% воде. То их чини одличним начином одржавања хидратације, посебно током лета. Кроз исхрану уносимо 20% -30%  потребе за течношћу.

Прочитајте још: Да ли сте знали да чаша ТОПЛЕ СЛАНЕ ВОДЕ ослобађа организам од отрова? Ево како се припрема и конзумира

Не само да садрже висок садржај воде, већ садрже и важне хранљиве састојке који такође играју улогу у хидратацији попут магнезијума и калијума.

Кожа

Краставци имају расхлађујући и умирујући ефекат који смањује отицање, иритацију и упале када се користе локално. Кришке краставца стављањем на подручје око очију могу да смање јутарњу натеченост или да ублаже и лече опекотине када се ставе на погођена подручја. Такође се повезују са здвавим теном.

Прочитајте још: Разлика између ТОПЛЕ И ХЛАДНЕ ВОДЕ: Како делују на здравље организма?

Здравље костију

Витамин К је важан за здравље костију, а један краставац садржи око 19 одсто препорученог дневног уноса витамина К.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas