Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Побољшава варење и убрзава мршављање: Све предности ЧИА СЕМЕНКИ за наше здравље

Цхиа семенке су у последње време стекле велику популарност у индустрији здраве хране.

1615727128_Depositphotos_26734437_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Оне спадају у ред намирница које вашем организму нуде бројне здравствене предности. Као извор омега 3 масних киселина, протеина, влакана и антиоксиданата, између осталог није изненађујуће што се о њима прича уз све речи хвале. Обзиром да се ради о биљном производу, оне су добар извор важних састојака за вегане и вегетеријанце. Нашу данашњу тему посвећујемо предностима цхиа семенки по ваше здравље.

Прочитајте још: ЧУДОТВОРНА хималајска со: Није рафинисана, спречава дехидратацију и изузетно је ЛЕКОВИТА

Повећавају унос влакана у организам

Побољшавају варење
Због свог садржаја влакана цхиа семенке побољшавају варење и целокупно здравље црева. Оне обезбеђују редовну пробаву и лакшу апсорпцију хранљивих састојака из друге хране.

Влакна су важна при свакодневној исхрани. Цхиа семенке у себи имају више влакана него семе лана. Штавише оне обезбеђују дуплу дозу влакана организму у односу на друге семенке. На дневној основи све што вам треба су две кашике цхиа семенки у вашој исхрани.

Обезбеђују антиоксиданте

Антиоксиданти су једињења која штите организам од оксидативног стреса. Цхиа семенке имају у себи антиоксиданте који су важни за здравље очију.

Фото: Депосит

Утичу на осећај ситости

 

Цхиа семенке у великој мери својом малом количином утичу на то да не осећате глад. За ово су одговорна наравно влакна која се у њима налазе.

 

Прочитајте још: Маслачак се бере чим озелени, а пролећна салата се припрема једноставно

Помоћ код мршављења

Ако желите да се ослободите сувишних килограма цхиа семенке су ваше тајно оружје. Особе које уносе редовно довољну количину цхиа семенки у свој организам, могу кроз кратко време да примете да им се обим струка смањује и да имају мању жељу за грицкалицама између оброка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas