Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Време је за МЛАДИ ЛУК: Стар је хиљадама година, а сва ЛЕКОВИТОСТ "лежи" у његовом ЗЕЛЕНОМ делу

И док су многи љубитељи младог лука, други га баш и не воле због јаког и дуготрајног мириса. Међутим, увек га можете додати јелима и не осетити тако јак укус, а предности за здравље су многобројне.

1620314957_Depositphotos_63552875_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Млади лук припада зељастим биљкама. Има луковицу јаког мириса и љутог укуса. Издужене и пљоснате листове. Сматра се да потиче из централне Азије, а одатле се раширио и у подручје Средоземља. Једна је од најстаријих биљака, датира од пре 5-7 хиљада година.

Његова лековита својства била су позната још у старом Египту.

Има антибактеријска својства, па помаже организму да се избори са бактеријама и вирусима.

Прочитајте још: Чај од нане за лечење акни? Богат је антиоксидансима и бори се против бактеријских инфекција

Здравље костију

Садржи витамин К који ће помоћи већој  апсорпцији калцијума у организму. Само један лук садржи око 20 посто препоручене дозе витамина К, који је важан за густину и чврстину костију.

Зелени део младог лука не треба да се баца, садржи прави извор здравља.

Добар вид

Садржи доста каротеноида који позитивно делују на здравље ока. Садржи витамин А који је важан за производњу протеина у очима, заслужног за добар вид.

Прочитајте још: Лек за крвне судове налази се у сваком парку, уберите га рано ујутру

Штити срце

Садржи антиоксидансе који штите ћелије у телу од оштећења изазваних слободним радикалима. Може да побољша циркулацију крви и спречи тромбозу.

Холестерол

Зелени део младог ука често бацимо, а ту се налази прави извор здравља. Сматра се да снижава холестерол и регулише ниво шећера у крви.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas