· · Коментари: 0

Ево шта МАСЛИНОВО УЉЕ ради вашем телу, уколико га редовно користите!

Маслиново уље може утицати на ваше тело на начин на који мало других уља може. Ово су предности које бисте требали очекивати.

1627992407_Depositphotos_82248198_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Како да не волимо маслиново уље? Од јединственог укуса до богатог осећаја у устима, маслиново уље је добродошао додатак многим јелима.

Али маслиново уље није само укусан додатак салатама и месу. Ово уље нуди неке јединствене здравствене предности којима се други зачини не могу ни приближити.

Прочитајте још: Три ПРИРОДНА АНТИБИОТИКА која ће уништити бактерије и ојачати ИМУНИТЕТ!

Добре масти

Маслиново уље богато је мастима - али нека вас то не плаши. Док је конзумација одређених масти, попут засићених и транс-масти, повезана са нежељеним здравственим исходима (помислите на повећан ризик од фактора срчаних обољења), конзумација здравијих масти може довести до невероватних користи. Будући да је маслиново уље богато „здравим“ мононезасићеним мастима, не треба га посматрати у истом светлу као изворе масти попут свињске масти и путера.

Фото: Пиксабеј

Људи који живе уз Средоземно море, па живе у регијама које производе маслине, обично једу велику количину маслиновог уља и убиру здравствене бенефиције. Међутим, важан детаљ који треба узети у обзир је да они конзумирају много више мононезасићених масти од засићених и транс-масти. Другим речима, конзумирају маслиново уље и друге „здравије“ изворе масти, док ограничавају потрошњу пржене хране, прерађене хране и других „нездравих“ извора масти.

Како ваше тело реагује на редован унос маслиновог уља?

Ако одлучите да конзистентно уносите маслиново уље у своју исхрану, можда ћете се запитати шта можете очекивати у погледу свог здравља. Ево осам ствари које можете доживети када редовно уносите здраву дозу маслиновог уља у своје сосове, сосове, па чак и печене производе.

  • Смањен ризик од можданог удара.

  • Смањите ризик од срчаних обољења.

  • Смањите активност болести реуматоидног артритиса.

  • Може помоћи у подршци у борби за плодност (многе студије сугеришу да и мушкарци и жене који се придржавају медитеранске дијете, која је богата маслиновим уљем, могу резултирати бољом шансом за трудноћу).

  • Може помоћи у смањењу ризика од развоја дијабетеса.

  • Можете доживети мекшу столицу.

  • Јача кости.

  • Може уклонити бактерије које изазивају чир на желуцу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.