Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ИМУНИТЕТ

Руски овсени еликсир Изотова диже из мртвих, а прави се једноставно (РЕЦЕПТ)

Ова скромна житарица је за неке стична храна, а за друге храна богова и спас од глади, а данас је доктори препоручују као супер еликсир.

1606641109_valerij.PNG
Валериј Момотов Фото: Youtube/ screenshot Здоровье без лекарств
Oglas

У наше време научници су открили изузетна исцељујућа својства зоби, која лечи многе болести и помаже пушачима да оставе цигарете. Захваљујући доктору Владимиру Изотову, о „руском овсеном еликсиру“ је сазнао цео свет. Валериј Момотов је недавно поново подсетио јавност на овај еликсир.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Тридесет три медицинска препарата дневно, консултације најбољих стручњака, најсавременије методе терапије - и никаквог прогреса у лечењу. Совјетски лекар Владимир Изотов, који је преболео крпељни енцефалитис, налазио се у тешком здравственом стању. Услед опасне вирусне инфекције добио је многобројне компликације: болест бубрега, ишемију, срчану аритмију, хипертензију, погоршање слуха...

Каша или еликсир? Фото: Пиксабеј

Лекови му нису помогли
Иако је Изотов био доктор, није успео да излечи себе уз помоћ најновијих препарата. Многобројни лекови, које је узимао по савету колега, нису олакшали његово стање, већ су изазвали јаку алергију.

Очајно тражећи ефикасно средство против својих болести, доктор Изотов се сетио старог народног напитка – овсеног кисеља. Руси су га одувек користили за јачање имунитета, побољшање пробаве и лечење многих обољења.

Излечио је прво себе, па онда и друге!

На основу старих рецепата Изотов је направио сопствену формулу „руског еликсира“, који је брзо постао познат у целом свету. Захваљујући свом коктелу од зоби, доктор Изотов се потпуно излечио и током многих година добијао је хиљаде писама од пацијената, који су такође решили здравствене проблеме.

Прочитајте још: Руски травар ДМИТРИ: Мушкарци, не купујте скупе препарате, ОВА БИЉКА спречава ЋЕЛАВОСТ

У народној медицини овас су обично користили за лечење стомачних тегоба. Осим тога, одвар од зрна и брашна зоби су давали бебама у случају ако мајка није имала довољно млека. Савремена истраживања су потврдила да овас има у свом саставу већину микроелемената и витамина, које садржи мајчино млеко.

Једи овас и живи 120 година
У Скандинавци су говорили: „Зоб и харинга су храна богова“. У Француској овас је постао популаран захваљујући лекару Жану де Сен-Катерину. Он је током дугог времена конзумирао овсени одвар и доживео је 120 година.
Даје се бебама чије маме немају млеко...

Најчешће су Руси кували од зоби два популарна јела: кисељ и кашу. Кисељ је одвар житарице или бобице згуснут скробом или брашном. У 20. веку у Русији је постао популаран десертни кисељ од воћа, а овсени напитак је био потпуно заборављен – све док Владимир Изотов није направио чувени „руски еликсир“ по старим рецептима.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Овас у зрну има у свом саставу пуно беланчевина, амино-киселина, етеричних уља, витамина А, С, В и К, цинка, калијума, магнезиума, гвожђа, хрома, фосфора, флора и јода. Спречавају развој малигних ћелија у дебелом цреву. Полифеноли благотворно утичу на рад јетре и подстомачне жлезде, а тиреостатин – на функционисање штитне жлезде.

Помаже да пушачи сотаве цигарете!

Овас стимулише метаболизам, побољшава пробаву, избацује из организма токсине и делује као благи диуретик. У народној медицини овас се користи у лечењу болести желудачно-цревног тракта, гастритиса, панкреатитиса, холециститиса, анемије, шећерне болести, астме, екземе, обољења бубрега и зглобова.

Осим тога, одвар од оваса је ефикасно природно средство, које помаже пушачима да оставе цигарете.

Прочитајте још: Кошта 40 динара и ПРОВЕРЕН је зимски руски лек за подизање имунитета

Фото: Пиксабеј

Овсени еликсир Изотова

Састојци:

  • 0,5 кг овсених пахуљица
  • 100 грама кефира
  • 4 кашике квасца
  • 4 чаше воде

Прво направите квасац за кисељ. У велику теглу (од три литре) ставите 0.5 кг овсених пахуљица и седам супених кашика млевеног ољуштеног зрна оваса. Додајте 100 грама кефира или домаћег киселог млека па напуните теглу млаком водом (не пуните до врха, оставите 10 сантиметара да тегла не експлодира).

Не пуните теглу до врха да не експлодира!

Ставите поклопац на теглу па оставите да одстоји два дана на тамном месту. Након тога процедите напитак. Остатке пахуљица и млевеног зрна оперите са три-четири чаше воде па добро исцедите. Воду, у којој сте опрали пахуљице, додајте у процеђени напитак и сачекајте још 18 сати да одстоји.

Напитак ће се раздвојити на два слоја: провидна течност у горњем делу је овсени квас (њега можете да пијете као освежавајуће пиће); а бела мутна маса у доњем делу је квасац, који ћете да користите за припрему кисеља.

Прочитајте још: РУСКИ лекар Торсунов тврди: Лезите на време, у супротном – ваша ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ОПАДА

Узмите четири супене кашике квасца и прелијте чашом воде или овсеног кваса, па кувајте док не проври. Чим приметите мехуриће, скините кисељ са ватре. Додајте у напитак мало меда, маслаца, воћа или ораха да буде укуснији. Конзумирајте два пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas