Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 модела летње обуће која могу бити погубна по ваша стопала: Доктори саветују да их избегавате

Погледајте који модели обуће су штетни по мишљењу стручњака

1657888469_ballet-4941738_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Са почетком лета на ред је дошло ношење летње обуће. Многе жене се опредељују за модерне, лепе сандале, које могу штетити нашем стопалу. Иако на први поглед изгледају савршено, такве сандале су углавном неудобне и могу да деформишу стопало. 

Ема Меконахи, подолог, односно стручњак за здравље стопала, истиче да су на пример јапанке погубне за стопала.

“Ако носите обућу која вам је само преко ножних прстију, несвесно ћете скупљати ножне прсте како бисте их задржали да не склизну с ногу. Осим тога, врло је вероватније је да ће вам та обућа у неком тренутку пасти с ноге, па је лако могуће да ћете изгубити равнотежу и повредити  се”, упозорава она.

Меконахи препоручује летњу обућу које имају с три каиша – један напред, један око средине и један који ће служити за подупирање глежња.

Прочитајте још: Нова торбица бренда "Баленциага" привукла највише пажње на Недељи моде у Паризу: Спој технологије и моде (ФОТО/ВИДЕО)

Још један модел је навела и као врло штетан, а то је обућа на високу потпетицу. Саветује да се носи штикла висине око 2 или 2 центиметра те да би често требало да мењате висину штикле јер ако све време носите исту висину, могуће је да дође до скраћивања мишића на задњој страни ногу.

Укратко, избегавајте ова следећа три модела летњих сандала за како бисте што дуже сачували здравље својих стопала:

1. Јапанке

2. Пластичне пауче за плажу

3. Сандале на високе пету

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas