Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОБРОБИТИ КАФЕ

Четири НЕОБИЧНА разлога због којих би требало да пијете КАФУ

Ако вам ништа на свету не може надмашити мирис свеже куване кае, вероватно сте помало зависни, али то никако није лоша ствар!

1603290913_Depositphotos_191668488_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Све је више истраживања која откривају како кафа (у умереним количинама) може бити прилично добра за ваше здравље. У наставку сазнајте које су још, осим толико потребне енергије, користи које можете добити из своје јутарње шољице кафе.

Кафа смањује ризик од дијабетеса

Неколико шољица кафе на дан може умањити ризик од појаве дијабетеса типа 2. Разлог је комбинација хемикалија које се налазе у зрнима кафе, а које играју важну улогу у вашем метаболизму. Једна од тих хемикалија, позната као хлорогенска киселина, чак би могла да смањи ниво глукозе у вашој крви.

Прочитајте још: Волите кафу? Ево разлога због којег ћете је ОБОЖАВАТИ!

Кафа побољшава ваше памћење

Истраживачи на америчком универзитету "Университy оф Соутх Флорида" открили су како кофеин и кафа могу повећати ниво хормона који помаже у производњи нових нервних ћелија, а то може умањити ризик од појаве Алцхајмерове болести.

Шољица кафе добра је за ваше здравље!

Студија објављена у Цирцулатион: Хеарт Фаилуре открива како је умерена конзумација кафе (око 2 шољице на дан) повезана са смањеним ризиком од отказивање срца.

Прочитајте још: НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ У СПРЕМАЊУ КАФЕ: Ево где је свако од нас бар једном погрешио у припремању омиљеног напитка

Кафа умањује ризик од рака коже

Кафа (која садржи кофеин) може умањити ризик од карцинома базних ћелија, најчешће врсте рака коже – тако барем каже истраживање објављено у Цанцер Ресеарцх. Треба споменути и да бескофеинска кафа није имала овакве учинке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas