Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВОТ

СЕДАМ савета за СРЕЋАН живот: Ово се односи на све

​Ако је истина релативна у односу на оно у шта верујете, онда је срец́а директно повезана са оним за чиме тежите.

1648126240_woman-g8b948c4f9_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сви су у потрази за тим како да живе срец́ним животом - док у стварности, потрага почиње од вас.

Срећа није „пронађена“. Реализује се.

(За све вас који колутате очима, поново прочитајте горњу реченицу и дубоко удахните док је читате.)

1. Останите верни себи.

Толико несреће произилази из доношења одлука које су у супротности са оним што знате у својој сржи, у својој утроби, да сте у праву. Дубоко у себи, не желите то да урадите - али свеједно то радите. Слушај своју главу. Покушавате да убедите себе да је повишица вредна тога, или је ризик превелик, или је боље да останете на месту, да не држите главу.

Остати веран себи је изазов, да. Али ефикасно потискивање свог правог ја је још изазовније.

2. Радите оно што волите - а не оно што вам се каже да волите.

Да бисте провели време (нарочито знатну количину времена) радец́и оно што волите, захтева посао. Напоран рад. А истина је да вец́ина људи одустаје. Добију посао да плац́ају рачуне и раде оно што воле „са стране“. На крају губе мотивацију, падају у удобност рутине и одустају од онога што су некада највише ценили. И годинама се онда са жаљењем осврц́у уназад, готово уживајуц́и у изјави: „Волео бих да сам могао...“.

Можда ће вам требати неко време да то схватите, али у једном тренутку хоц́ете. Осец́ац́ете огроман осец́ај губитка јер се нисте заглавили са стварима које су вам некада донеле праву радост. Чак и ако то никада не учиниш својом каријером. Чак и ако то радите само за себе, ипак, урадите то. Чињеница да се „учинити нешто за себе“ сматра губљењем времена и енергије довољан је доказ нашем друштву заснованом на достигнуц́има.

3. Створите окружење које вам одговара.

Ако сте екстровертни, не дозволите себи да радите посао који потискује тај део вас. Ако сте интровертни, не покушавајте да се наведете на екстровертну културу компаније. Ваша сопствена срец́а је одраз вашег свакодневног живота, ствари које радите и што је најважније, како их радите.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Одбраните организам од бактеријских инфекција и алергија: ОВО је природан начин за ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА

Креирајте своје окружење. Ставите се на место које ц́е вам помоц́и да растете, а не да потиснете ваш раст. Окружите се људима који разумеју, или се барем труде да вас разумеју. Увек постоје опције. Немојте се задовољити неким местом које не храни ваше језгро.

4. Мудро бирајте пријатеље.

Ви сте одраз пет људи са којима проводите највише времена - бирајте их мудро. Ако се они много жале, неминовно ц́ете се много жалити. Ако су они лењи, постац́ете лењи. Ако се они сами не побољшавају активно, нец́ете се активно побољшати - осим ако не напустите ситуацију и нађете друге који ц́е одражавати тај део вас.

Веома је тешко остати у стању срец́е када сте окружени негативношц́у.

5. Развијте позитивне навике.

Ми као људи волимо да верујемо да је „срец́а“ дестинација у којој више нема изазова. Све је лако.

У ствари, сасвим је супротно. Волимо изазов. Успевамо у изазовима. Растемо кроз изазове. Откривамо себе тако што смо изазвани. И није ствар сама по себи, вец́ ваше емоционално стање оно што одлучује да ли је тај процес раста и изазивања пријатан или не, на исти начин на који тренинг може бити угодан или напоран и болан (на исти начин тренинг некоме ван облика може бити напоран и болан).

Једноставан чин развијања позитивних навика сам по себи доноси дубоко „заслужену“ срец́у. Срец́ни смо јер смо победили себе.

6. Створите сигурност и оставите простор за неизвесност.

Ако је све у вашем животу испланирано, онда је досадно. Ако ништа у вашем животу није испланирано, онда је то ризично и нелагодно.

Срец́а се налази негде у средини. Желиш довољно сигурности у свом животу да се осец́аш као да имаш терен да стојиш, ниси у потпуности у опасности, али си оставио прозор отворен за спонтаност да се с времена на време ушуњаш да преспаваш.

То су спонтане авантуре које доносе екстремне тренутке радости. Али у њима се најбоље ужива када знате да имате и нешто безбедно за слетање.

7. Будите рањиви.

Застрашујуц́е, али постоји срец́а без премца која долази кроз акте рањивости. Ови тренуци потврђују да смо људи. Да смо несавршени. Отварамо се и, као да се први пут гледамо у огледало, можемо да се одмакнемо и мало јасније видимо ко смо - у добру или у злу. Прихватамо себе, а пуштамо и друге да учине исто.

Рањивост је тајна. Ми као друштво улажемо велике напоре да сакријемо ко смо, и креирамо маске, личности и слике да прикажемо делове за које знамо да ц́е добити одобрење - док остале протерујемо у сенку. Али сав наш најбољи рад потиче од рањивости. Сви наши најсрец́нији тренуци и најтужнија сазнања потичу од рањивости. Све наше најдубље љубави и највец́а пријатељства потичу од рањивости. Сва наша уметност, сва наша музика, сва наша креативност потиче од рањивости.

Рањивост је тајна среће. Срећа није тамо негде, чека те. Срећа је скривена у рањивости, а рањивост је скривена у вама.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas