Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
као од мајке рођени

Бенефити спавања без ПИДЖАМЕ! Побољшава чак и репродуктивност

Сви сањају да имају добар сан. Нажалост, немирне ноћи постају све чешће како старимо због промена у нашим циркадијалним ритмовима или унутрашњим телесним сатовима.

1650903898_woman-gd419d69ce_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Неки људи прибегавају лековима или другим техникама у потрази за мирним сном. Али постоји једна једноставна ствар коју бисмо могли да урадимо да бисмо побољшали свој сан и здравље - да идемо голи на спавање! 

Прочитајте још: Психолог за Магазин открива: За здравље психе - ослушкујте тело!

Ово су савети за оне који желе да испробају да спавају без пиџаме! 

1. Скидање пиџаме може вам помоћи да брже заспите

Без одеће која ће вас загрејати, температура ваше коже ће се брже охладити. Овај пад ће онда сигнализирати вашем телу да је време за одмор. Према мишљењу стручњака, температура има велики утицај на квалитет вашег сна. Ако тело почне да се прегрева, можете добити таласе врућине и ноћно знојење који ће вас извући из стања сна. 

2. Спавање без одеће може утицати позитивно на ментално здравље

Стручњаци су установили везу између недостатка сна и депресије. Недовољно затварање очију може учинити да будемо под стресом и анксиознији, и негативно утиче на наше емоционално благостање. Ако нам то што у кревету није обучено помаже да брже и боље задремамо, и наше ментално здравље ће бити на много бољем месту.

3. Спавање без пиџаме може бити добро за наше репродуктивно здравље.

Истраживачи су сазнали да мушкарци који су носили лагане боксерице имају 25% већу концентрацију сперме и 17% већи број сперматозоида од оних који су носили уске гаћице. Стручњаци верују да уско доње рубље може загревати интимне делове мушкараца, што узрокује низак број сперматозоида. 

Што се тиче жена, гаћице могу повећати ризик од гљивичних инфекција вагине јер се бактерије размножавају у топлим и влажним срединама. Остављање женских делова да дишу када спавају, могло би да доведе до мањег трења у осетљивим подручјима и мање шансе за иритације или компликације.

4. Спавајте голи, али за добар ефекат користите памучну постељину 

Нађите чаршаве направљене од природних материјала као што је памук. Полиестер и синтетичка постељина могу блокирати проток ваздуха, што поништава сврху тога што спавате голи. А пошто постоји директнији пренос зноја, бактерија и пљувачке на постељину, стручњаци препоручују прање постељине најмање једном недељно.
Држите собу на хладној температури.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas