· · Коментари: 0
користите морску со за кожу

Благодети МОРСКЕ СОЛИ за вашу кожу! Не морате ићи на море да би уживали у бенефитима МОРСКЕ ВОДЕ

Да ли сте икада приметили да вам кожа постаје много боља након неког времена проведеног на мору? Иако вам море није тренутно близу, можете користити бенефите морске соли и код куће

1652975157_salt-gcbf8a8cf4_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Многи људи примећују побољшања коже кад год су на одмору и купају се у мору или океану. Чак и посекотине, огреботине, осип, екцем и псоријаза зарастају брже. Како је то могуће?

Прочитајте још: Један од најздравијих зачина на свету: Све предности и благодети магичне КУРКУМЕ

Наша тела садрже исту концентрацију минерала и хранљивих материја као и морска вода. Невероватно, зар не? Стога није изненађење да је морска со добра за наше здравље – посебно за нашу кожу. Препуна је минерала који воле кожу као што су магнезијум, калцијум и калијум. Апсорбује токсине у телу и на површини коже, укључујући бактерије које изазивају акне, и ради на лечењу инфекција и убрзавању процеса зарастања.

Предности морске соли за кожу:

  • Морска со може да се бори против бактерија које изазивају акне.
  • Враћа природну пХ равнотежу коже.
  • Детоксира тело.
  • Обезбеђује витамине, минерале и хранљиве материје које су кожи потребне да остане чиста и здрава.
  • Морска со врши пилинг како би уклонила нечистоће и изумрле ћелије коже које зачепљују поре и подстичу нови раст коже.
  • Побољашава циркулацију крви.
  • Враћа природни баланс уља у кожи.
  • Може спречити инфекције коже.

Можете ли користити и обичну кухињску со као третман акни?

Не! Разлика између морске соли и обичне соли је садржај минерала: морска со је пуна важних минерала попут магнезијума, калцијума, натријума и калијума, који сви играју кључну улогу у здрављу наше коже. Морска слана вода је један од најбољих начина за третирање коже, али за оне од вас који не живе близу плаже: набавите себи морску со високог квалитета у продавници.

Метода 1: Умивање лица са морском сољу

Помешајте 1 кашику морске соли са 1 шољом дестиловане или прокуване воде (можете додати и неколико капи уља попут кокоса или лаванде).
Сипајте у боцу са распршивачем и попрскајте кожу.
Масирајте неколико минута кружним покретима.
Исперите водом и осушите.
Понављајте свакодневно за најбоље резултате.

Метод 2: Маска од морске соли

Помешајте једнаке количине морске соли са водом и направите пасту.
Оперите лице топлом водом да отворите поре.
Нанесите пасту од морске соли на кожу захваћену акнама врховима прстију.
Нежно масирајте кружним покретима неколико минута.
Оставите да делује 15 минута и исперите топлом водом.
Поново исперите хладном водом да затворите поре и осушите.
Нанесите хидратантну крему и поновите два пута недељно.

Метод 3: Морска со за бубуљице и флеке

Направите густу пасту од морске соли и воде и нанесите је на бубуљице или појединачне тачке. Ово их суши и брже их извлачи на површину. Пустите да паста од морске соли остане на кожи 15 минута, а затим исперите лице водом. Морска со је савршен производ за негу ваше коже. Ако желите да максимално искористите своју лепоту, погледајте колагенски напитак за најбољу праву лепоту за жене. Ова јединствена комбинација колагена, хијалуронске киселине, витамина и минерала смањује наборе, заглађује кожу и чини је још сјајнијом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.