Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

8 невероватних предности које МОРСКА СО има за људски организам

Да ли сте мислили да је морска со опасна за наше тело?

1664828220_salt-g83a104759_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Научници су открили да морска со не само "компатибилна" са људским телом, већ је чак и веома корисна за њега. Доносимо вам 8 невероватних предности употребе морске соли за организам.

1. Јача имуни систем

Минерали који се налазе у морској соли помажу одбрамбеним снагама нашег тела да остану будне. Због тога се морска со препоручује да се конзумира крајем лета. Ово ће знатно олакшати вашем телу да се носи са променама температуре.

2. Бори се против депресије

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Серотонин и мелатонин су два хормона која наш мозак лучи за управљање стресом. Када смо депресивни, наша глава не производи довољно ових хормона и због тога туга и стрес преузимају власт. Морска со помаже у очувању ових хормона и одржавању на правом нивоу.

3. Побољшава циркулацију крви

Морска со олакшава и побољшава нашу циркулацију крви. А крв је, као што знате, одговорна за засићење тела кисеоником. Ова супстанца му је потребна за правилно извршавање свих процеса у телу. Ако се то не догоди, наше тело је преоптерећено и, као резултат, брже се умара. Само ово својство оправдава потрошњу морске соли.

Прочитајте још: Чему служи ВИТАМИН А? Овако утиче на кожу

4. Помаже у борби против вишка килограма

Морска со је алкални производ. То значи да његово деловање помаже желуцу да производи супстанце које служе за уклањање свега непотребног и штетног из организма, односно, пре свега, масти. Стога, морска со може спречити горушицу и учинити процес варења бржим и угоднијим.

5. Смањује нападе астме

Ствар је у томе што морска со такође има снажан антиинфламаторни ефекат. Неки лекари чак препоручују стављање под језик у тренуцима кризе (постиже се ефекат инхалатора). Ако и ви патите од астме, обавезно се консултујте са својим лекаром пре употребе било ког новог лека. Немојте се самолечити, то може довести до нежељених последица.

6. Спречава остеопорозу и ублажава њене симптоме

Кости су више од калцијума. На крају крајева, и со је део нашег скелета, а она је ... 1/4! То значи да ако нешто није у реду са нашим костима, онда ће повећање овог производа у нашој исхрани имати само користи. Поред тога, минерали који се налазе у нутритивном саставу морске соли су неопходан додатак за поправку костију.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

7. Елиминише грчеве 

Да ли сте приметили да тенисери једу банане између сетова? То је због чињенице да банана има пуно калијума, а она, заузврат, савршено храни наше мишиће. Једна од предности морске соли је да на сличан начин делује на наше тело. Со такође олакшава мишићима да извлаче калијум из друге хране.

8. Уравнотежите количину шећера у крви

Морска со је идеална за особе са дијабетесом јер помаже у одржавању нивоа шећера у прихватљивим границама. Дакле, ако имате проблема са нивоом шећера у крви, размислите о укључивању морске соли у своју исхрану: то је природни инсулин.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas