Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли је добро пити кафу која је стајала неколико сати? Питање које многи постављају

Да ли и ви пијуцкате кафу током неколико сати?

1703510051_shutterstock_1937522521.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да би кафица имала разбуђујуће дејство, требало би је попити у одређеном временском року

До краја радног времена остало је још неколико сати и већ лагано осећате умор. Посежете за шољицом скуване кафе која вам од јутра стоји на радном столу и питате се да ли после толиког стајања уопште смете да је попијете. Ево одговора на то питање.

1. Шта ако је реч о кафи с млеком

Ако је добро затворено и стављено у фрижидер, млеко може остати свеже и недељу дана након отварања. Ако га пак оставите у кафи (нес или црној) више од неколико сати, скувајте нову кафу.

2. Мења ли се с временом укус

Скувана кафа може да промени укус и након 30 минута, а после тог времена имате отприлике четири сата пре него што се уља која се налазе у кафи покваре, што резултира лошијим укусом овог напитка. Дакле, кафу је најбоље попити до пола сата након кувања.

3. Шта се дешава кад одстоји

Црна кафа је тад сигурна за пиће, мада вероватно неће имати једнако добар укус као кад је тек скувана. Боље је да направите нову, а ако сте баш решени да попијете ту кафу, претходно је загрејте.

(Стил)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas