Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Добро јутро! Ево чиме можете баш данас ЗАМЕНИТИ КОФЕИН

Ево како се можете решити зависности од кофеина и сачувати своје здравље

1667168399_dalgona-coffee-gc84442f02_640.png
Фото: Pixabay
Oglas

Јутарњи тренинг

Банални савет свима онима који воле дуже да спавају - устаните сат раније и радите јутарње вежбе! Од детињства, многи од нас су говорили о предностима загревања ујутру, али у стварности само неколицина то ради. Није потребно завршити цео школски програм физичког васпитања: скачите, правите кружне покрете рукама и вртите врат. Изаберите спортску „сеансу“ која је за вас лично пријатна и пријатна, како бисте се радовали јутру. Јога, пилатес, истезање су савршени за загревање. Они који воле активније спортове уживаће у јутарњем трчању или вежбању у теретани. Идеалан сценарио за добро јутро: буђење, чаша воде и оснажујућа 15-минутна спортска сесија.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Зелени чај

Безопасни зелени чај је заправо моћан извор кофеина јер једна шољица овог напитка садржи око 70 милиграма. Подсетимо, порција еспреса садржи од 40 до 70 милиграма, у зависности од млевења и врсте кафе. Вау, испоставило се да је и зелени чај веома "кофеинизиран", каква је онда сврха заменити један другим? Чињеница је да је ефекат ових пића другачији. После кафе осећамо тренутни налет енергије који траје око три сата и замењује га краткотрајни слом. Зелени чај неће дати такав муњевит набој, јер је његов ефекат на тело мекши. Међутим, предност је у томе што нећете осетити флуктуације енергије од супер снаге до умора.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Здрава исхрана

Није тајна да исхрана особе у великој мери одређује његово здравље и квалитет живота. Нажалост, често заборављамо на ово: једемо сувише ретко или превише, гриземо, волимо брзу храну, волимо масну и слану храну, пијемо кафу или чај са слаткишима неколико пута дневно. Научници су одавно доказали да прекомерна конзумација шећера, на пример, доводи до трајног осећаја умора, а прекомерна со задржава воду у телу. Анализирате своју исхрану и да јој додате више здравих намирница. 

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Ритмичка музика

Ујутру у јавном превозу често видимо младе људе у слушалицама, из којих се чупају моћни тактови. Организујте себи јутарњу дискотеку! Укључите своје омиљене нумере и дођите до максимума! Такви плесови могу добро заменити јутарње вежбе или шољицу кафе.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas