Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Када је идеално време за ДОРУЧАК? Ове ГРЕШКЕ никако не смете да правите

И не само то, доручак је такође веома важно средство у одржавању телесне тежине.

1642007064_dorucak.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Прескакање доручка

Када је храна у питању, доручак је шампион. Уместо да нешто зграбите у журби, поклоните овом оброку пажњу коју заслужује. Ево четири ствари које се препоручују за најважнији оброк.

Вероватно сте то знали, али ево зашто. Доручак помаже да се поново активира метаболизам након што се успори током спавања. И не само то, доручак је такође веома важно средство у одржавању телесне тежине. Зато саветујемо да ручак не буде ваш први оброк; једите здрав оброк на почетку дана који ц́е одржати вашу енергију, нормалну функцију мозга и телесну тежину.

Касно доручковање

 

Најбоље време за доручак је први сат након устајања из кревета, зато га немојте одлагати! Ако вежбате ујутру, поједите малу ужину пре одласка на тренинг. Након што завршите са вежбањем, доручкујте између 30 минута и два сата и храну богату протеинима и угљеним хидратима.

Мало влакана и протеина

Уместо да једете пециво које има пуно шец́ера и које ц́е вас врло брзо поново огладнити, препоручујемо вам доручак који је богат влакнима и протеинима. Овакав оброк ц́е вас сигурно заситити до следец́ег оброка. Идеје? Овсена каша са јогуртом, омлет са поврц́ем и сиром или пахуљице са воц́ем и млеком.

Превише кофеина

Доказано је да шољица кафе дневно може учинити много за ваш организам (смањити ризик од болести и побољшати концентрацију), али ипак није потребно претеривати. Покушајте да не пијете више од две шољице кафе дневно што ц́е вам помоц́и да се не осец́ате нервозно и анксиозно, а уједно ц́е и смањити ризик од високог крвног притиска. Ако за доручак попијете две шољице кафе, покушајте да другу шољицу замените шољицом зеленог чаја који је пун антиоксиданата.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas