· · Komentari: 0
SAVETI

Kada je idealno vreme za DORUČAK? Ove GREŠKE nikako ne smete da pravite

I ne samo to, doručak je takođe veoma važno sredstvo u održavanju telesne težine.

1642007064_dorucak.jpg
Foto: Pixabay

Preskakanje doručka

Kada je hrana u pitanju, doručak je šampion. Umesto da nešto zgrabite u žurbi, poklonite ovom obroku pažnju koju zaslužuje. Evo četiri stvari koje se preporučuju za najvažniji obrok.

Verovatno ste to znali, ali evo zašto. Doručak pomaže da se ponovo aktivira metabolizam nakon što se uspori tokom spavanja. I ne samo to, doručak je takođe veoma važno sredstvo u održavanju telesne težine. Zato savetujemo da ručak ne bude vaš prvi obrok; jedite zdrav obrok na početku dana koji će održati vašu energiju, normalnu funkciju mozga i telesnu težinu.

Kasno doručkovanje

 

Najbolje vreme za doručak je prvi sat nakon ustajanja iz kreveta, zato ga nemojte odlagati! Ako vežbate ujutru, pojedite malu užinu pre odlaska na trening. Nakon što završite sa vežbanjem, doručkujte između 30 minuta i dva sata i hranu bogatu proteinima i ugljenim hidratima.

Malo vlakana i proteina

Umesto da jedete pecivo koje ima puno šećera i koje će vas vrlo brzo ponovo ogladniti, preporučujemo vam doručak koji je bogat vlaknima i proteinima. Ovakav obrok će vas sigurno zasititi do sledećeg obroka. Ideje? Ovsena kaša sa jogurtom, omlet sa povrćem i sirom ili pahuljice sa voćem i mlekom.

Previše kofeina

Dokazano je da šoljica kafe dnevno može učiniti mnogo za vaš organizam (smanjiti rizik od bolesti i poboljšati koncentraciju), ali ipak nije potrebno preterivati. Pokušajte da ne pijete više od dve šoljice kafe dnevno što će vam pomoći da se ne osećate nervozno i anksiozno, a ujedno će i smanjiti rizik od visokog krvnog pritiska. Ako za doručak popijete dve šoljice kafe, pokušajte da drugu šoljicu zamenite šoljicom zelenog čaja koji je pun antioksidanata.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.