Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Kako da lakše pregurate MENSTRUALNE BOLOVE: Ovih 5 saveta uvek UPALE

Menstrualni bolovi mogu da budu jako teški. Studija pokazuje da čak 80% žena ima menstrualne bolove, tako da niste same u ovoj borbi. Grčevi, trnjenje, bol u nogama, bol u leđima, glavobolje, mučnine, nesvestica - mnogo je simpotoma. Samo želimo da zaustavimo ovo stanje.

1596099762_Depositphotos_73431677_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Menstrualni bolovi mogu da se javljaju svakog meseca

Niko ne ostaje ravnodušan kada se bolovi pojave. Oni mogu da traju dan ili dva, a nekad se dešava da potraju i duže. Bolovi mogu da budu različitog intenziteta, kod nekog su blaži, a kod nekog jači. Bolovi mogu da izazovu i vrtoglavice i povraćanje.

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)

Tablete protiv bolove deluju kao jedino rešenje

Čak i ako ovako ne pijete tablete, posegnućete za njima kada uslede menstrualne tegobe. Treba ih uzimati po uputstvu i sa njima nemojte da preterujete. One vam mogu pomoći kod grčeva i bolova u telu. 

Foto: Depozit

Masaža će sigurno pomoći

Verujem da vam se tog dana ne ide nigde, i da ne biste otišli ni na plaćenu masažu. Pitajte nekog od ukućana da vam izmasira glavu i leđa, kao i donji deo leđa. Masaža će opustiti mišiće. Ako vam se posle masaže spava, slobodno odspavajte. Umesto kafe, pijte čajeve koji će vas umiriti. Što se tiče ishrane, nemojte jesti tešku i masnu hranu, jer ona može da optereti želudac, pa će vam biti još teže. Ako vam se jedu slatkiši, jedite ih.

Pročitajte još: Ovo je UŽASNO! Da li znate koje sve menstrualne probleme TRPI ŽENSKO TELO?

Tuširanje će biti korisno

Kada tablete počnu da deluju, idite i istuširajte se toplom vodom. Neizvodljiva je duga kupka, ali možete da se istuširate i biće mnogo lakše. Ako vam to ne prija u datom trenutku, sipajte u jednu bocu vrelu vodu i stavite je na stomak da vas zagreje.

Foto: Depozit

Film i sladoled

Možda ćete biti tužni, možda će vam se plakati, možda ćete biti besni. Sve je to normalno i dozvoljeno u ovim danima. Uzmite omiljeni slatkiš i pustite film ili seriju. Imate dovoljno vremena da sve stignete i prestanite da brinete. Neka taj dan bude za opuštanje, jer vaše telo to od vas traži.

Pročitajte još: NAJKRAĆA LEKCIJA O STRESU: "Spustite čašu!"

Kosultacije sa lekarom

Ako imate tolike bolove da vam baš ništa ne pomaže, onda ćete morati da se konsultujete sa doktorom. Možda vaši hormoni prave zbrku u telu, pa je situacija još gora nego što bi bila. To se takođe može rešiti adekvatnom terapijom, ali ne možete da uzimate lekove na svoju ruku.

Bolovi će biti umanjeni uz ove korisne trikove!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas