Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЖА

Како сачувати препланули тен? ПИЛИНГ од КАФЕ и списак намирница које треба јести

Данима сте уживали на мору или поред базена, сатима сакупљали сунчеве зраке, окрећући се према њима попут сунцокрета, а сада сте се вратили кући.

1626517638_shutterstock_1361650313.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Наравно, желите да препланулу боју, у коју сте толико стрпљења и крема за сунчање уложили, задржите што дуже, јер - тако вам лепо стоји. Међутим, приликом сваког туширања перута вам се кожа и са тугом гледате како вам бронзани тен одлази у неповрат. Можете ли да га задржите још мало?

Прочитајте још: Истиче НАЈБОЉЕ на жени: Детаљ без којег не смете завршити лето (ФОТО)

На срећу, одговор је потврдан, а ево и како:

Пилинг од соца кафе

Мада делује као да ће вам пилинг скинути сву боју са тела, то није тачно, напротив. Благим пилингом, једном у две недеље, скинућете мртве ћелије са површине коже, чиме ћете изједначити боју свуд по телу.

Нежно масирајте кожу па оставите да стоји

Најбоље би било да се одлучите за пилинг на бази уља, са ситним гранулама, или од меда и талога (соца) кафе (помешате по једну кашику оба састојка, умасирате кружним покретима у кожу, оставите 10 минута да делује и исперете млаком водом).

Прочитајте још: Кејт Мидлтон на Вимблдону носила ципеле од 4,500 динара, а сви причају и о РОЗЕ хаљини! (ФОТО)

Након сваког третмана тело обилно намажите кремом, уљем или лосионом, али избегавајте оне који садрже краставац, млеко и лимун, јер вам лако могу посветлети кожу.

Пилинг од кафе чува дуго кожу Фото: Шатер

Туширајте се млаком или што хладнијом водом, избегавајте топлу, а ако се ипак одлучите за купку у кади, додајте у њу три кашике кафе, црног или зеленог чаја.

Прочитајте још: Кетрин Зита Џонс (51) је одабрала савршену летњу БЕЛУ ХАЉИНУ (ФОТО)

Купајте се у купки од зеленог чаја

После туширања само се благо утапкајте пешкиром и на влажну кожу нанесите уље или крему по жељи. Од уља бирајте авокадово или оно, веома популарно, са златним честицама. Заправо, реч је о комбинацији аргановог, сунцокретовог, јојобиног и бадемовог уља, уз додатак витамина Е и златних честица, које додатно истичу препланулост.

Избегавајте депилацију!

Избегавајте депилацију. Уместо ње одлучите се за епилацију или бријање са благим гелом, а не пеном. Немојте да идете у соларијум, јер ће вам само додатно исушити кожу, због чега ће брже остарити.

Пијте битамин Б

Да бисте је "подмладили", пијте комплекс Б витамина, који, осим што спречава појаву бора, иницира природно потамњивање коже. Није Б једини витамин који би требало да уносите, одмах уз њега је и А, веома важан савезник у борби против дехидрације коже, која последично доводи и до љуштења. Кад смо код хидратације, веома је важно да у организам уносите најмање две литре воде дневно да бисте задовољили потребе ваше коже.

Избегавајте алкохол

Неко време немојте пити алкохолна и газирана пића, јер додатно дехидрирају организам. Да бисте што дуже остали црни, било би добро да поведете рачуна и о исхрани, односно да у њу уведете ћуретину, јаја, спанаћ, шаргарепу, дињу, сир, соју, лосос, бадеме, авокадо, орашасте плодове, јунећу џигерицу, млеко, кајсије, лубенице, шљиве, као и све жуто и црвено воће и поврће.

Прочитајте још: Овако се сада облаче Италијанке: Три модне идеје са којима нећете ПОГРЕШИТИ (ФОТО)

А дан би било идеално да започнете свеже цеђеним соком од шаргарепе, који ћете попити на празан стомак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas