Oglas
· · Komentari: 0
KOŽA

Kako sačuvati preplanuli ten? PILING od KAFE i spisak namirnica koje treba jesti

Danima ste uživali na moru ili pored bazena, satima sakupljali sunčeve zrake, okrećući se prema njima poput suncokreta, a sada ste se vratili kući.

1626517638_shutterstock_1361650313.jpg
Foto: Šater
Oglas

Naravno, želite da preplanulu boju, u koju ste toliko strpljenja i krema za sunčanje uložili, zadržite što duže, jer - tako vam lepo stoji. Međutim, prilikom svakog tuširanja peruta vam se koža i sa tugom gledate kako vam bronzani ten odlazi u nepovrat. Možete li da ga zadržite još malo?

Pročitajte još: Ističe NAJBOLJE na ženi: Detalj bez kojeg ne smete završiti leto (FOTO)

Na sreću, odgovor je potvrdan, a evo i kako:

Piling od soca kafe

Mada deluje kao da će vam piling skinuti svu boju sa tela, to nije tačno, naprotiv. Blagim pilingom, jednom u dve nedelje, skinućete mrtve ćelije sa površine kože, čime ćete izjednačiti boju svud po telu.

Nežno masirajte kožu pa ostavite da stoji

Najbolje bi bilo da se odlučite za piling na bazi ulja, sa sitnim granulama, ili od meda i taloga (soca) kafe (pomešate po jednu kašiku oba sastojka, umasirate kružnim pokretima u kožu, ostavite 10 minuta da deluje i isperete mlakom vodom).

Pročitajte još: Kejt Midlton na Vimbldonu nosila cipele od 4,500 dinara, a svi pričaju i o ROZE haljini! (FOTO)

Nakon svakog tretmana telo obilno namažite kremom, uljem ili losionom, ali izbegavajte one koji sadrže krastavac, mleko i limun, jer vam lako mogu posvetleti kožu.

Piling od kafe čuva dugo kožu Foto: Šater

Tuširajte se mlakom ili što hladnijom vodom, izbegavajte toplu, a ako se ipak odlučite za kupku u kadi, dodajte u nju tri kašike kafe, crnog ili zelenog čaja.

Pročitajte još: Ketrin Zita Džons (51) je odabrala savršenu letnju BELU HALJINU (FOTO)

Kupajte se u kupki od zelenog čaja

Posle tuširanja samo se blago utapkajte peškirom i na vlažnu kožu nanesite ulje ili kremu po želji. Od ulja birajte avokadovo ili ono, veoma popularno, sa zlatnim česticama. Zapravo, reč je o kombinaciji arganovog, suncokretovog, jojobinog i bademovog ulja, uz dodatak vitamina E i zlatnih čestica, koje dodatno ističu preplanulost.

Izbegavajte depilaciju!

Izbegavajte depilaciju. Umesto nje odlučite se za epilaciju ili brijanje sa blagim gelom, a ne penom. Nemojte da idete u solarijum, jer će vam samo dodatno isušiti kožu, zbog čega će brže ostariti.

Pijte bitamin B

Da biste je "podmladili", pijte kompleks B vitamina, koji, osim što sprečava pojavu bora, inicira prirodno potamnjivanje kože. Nije B jedini vitamin koji bi trebalo da unosite, odmah uz njega je i A, veoma važan saveznik u borbi protiv dehidracije kože, koja posledično dovodi i do ljuštenja. Kad smo kod hidratacije, veoma je važno da u organizam unosite najmanje dve litre vode dnevno da biste zadovoljili potrebe vaše kože.

Izbegavajte alkohol

Neko vreme nemojte piti alkoholna i gazirana pića, jer dodatno dehidriraju organizam. Da biste što duže ostali crni, bilo bi dobro da povedete računa i o ishrani, odnosno da u nju uvedete ćuretinu, jaja, spanać, šargarepu, dinju, sir, soju, losos, bademe, avokado, orašaste plodove, juneću džigericu, mleko, kajsije, lubenice, šljive, kao i sve žuto i crveno voće i povrće.

Pročitajte još: Ovako se sada oblače Italijanke: Tri modne ideje sa kojima nećete POGREŠITI (FOTO)

A dan bi bilo idealno da započnete sveže ceđenim sokom od šargarepe, koji ćete popiti na prazan stomak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas