Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исправно

Колико дуго треба да ПЕРЕМО РУКЕ да бисмо били сигурни да су чисте? Да ли знамо одговор?

Прање руку је неопходна дневна рутина, толико је често обављамо да и нисмо баш сигурни да ли то радимо на прави начин.

1641153484_washing-hands-gee39fe3fc_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Стручњаци кажу да многи не перу руке довољно дуго или довољно често. Сматра се да је правило да сапун мора да пени међу прстима најмање 20 секунди да бисмо правилно елиминисали заразне клице. Доктори кажу да је средство за дезинфекцију руку прихватљиво између прања ако немате приступ лавабоу.

У зависности од нашег начина живота и дневне рутине, може постојати чак 15 ситуација у дану у којима клице које се задржавају на вашим рукама могу да угрозе имуни систем.

Прочитајте још: Не започињите са њима дан: Ове намирнице су изузетно ЗДРАВЕ, али не смеју да се једу на ПРАЗАН СТОМАК

Прање руку почните тако што навлажите руке до зглоба под текућом водом. Иако можда мислите да је врела вода најбоља за уклањање клица, званичници кажу да температура заправо није битна. Затим искључите воду и почните да пените сапуном. Док пените, водите рачуна да узмете и предњу и задњу страну руку, укључујући кожу између прстију и испод ноктију. Прање руку би требало да траје најмање 20 секунди.

Док сапун омогућава да се бактерије скину са коже, трење рибања заправо гура клице у одвод. Поново укључите воду, ставите руке испод славине и добро исперите све док се сав сапун не испере и вода у умиваонику не буде бистра. На крају, осушите руке чистим пешкиром.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas