· · Komentari: 0
DORUČAK

Ne započinjite sa njima dan: Ove namirnice su izuzetno ZDRAVE, ali ne smeju da se jedu na PRAZAN STOMAK

Neke namirnice koje jedemo za doručak nisu najbolji izbor jer mogu izazvate razne tegobe.

1640854906_tomato-g4fa5a06c2_1280.jpg
Foto: Piksabej

Pošto se organizam tokom noći odmorara, ujutru mu je potrebno dodatno gorivo za dan koji ga čega, zbog čega je važno da odaberemo pravu hranu.

Nutricionisti pak upozoravaju na neke zdrave namirnice koje nije dobro unosti na prazan stomak, što će vas možda iznenaditi.

Pročitajte još: Idealan napitak tokom PRAZNIKA: ČAJ koji poboljšava VARENJE po receptu naših baka

Banane su jedna od najnepoželjnijih namirnica za doručak jer je ovo voće bogato šećerom, što može negativno uticati na funkciju bubrega kod osoba sa hiperglikemijom.

Takođe, iako većina misli da je mleko uvek idelano za konzumiranje, stručnjaci tvrde da ga ujutru u širokom luku treba izbegavati jer može narušiti rad digestivnog trakta i preopteretiti ga.

Pored ovih namirnica, povrće poput paradajza i belog luka rezervisani su samo za kasnije obroke, jer ako se konzumiraju ujutru mogu izazvati gorušicu i iritaciju zidova želuca. 

Stručnjaci takođe ističu da meso i riba nisu pogodini za doručak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.