Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
опрез

Колико кофеина има у ЗЕЛЕНОМ ЧАЈУ, а колико у КАФИ? Где би требало да подвучемо границу

Кафа и чај се у потпуности разликују, али имају једну карику која их повезује - кофеин.

1631356051_Depositphotos_156648260_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Оно што вец́ину људи брине када су у питању кафа и чај су нивои кофеина.  Ниво кофеина у сваком пиц́у једноставно варира. Неке кафе имају различите нивое кофеина од других. Према клиници Маио, на пример, једна шоља еспресса обично садржи 64 милиграма кофеина, док стандардна шоља скуване кафе садржи 96 милиграма.

Док када је реч о чају, просечна шоља црног чаја садржи 47 милиграма кофеина, а шоља зеленог чаја исте величине садржи само 28 милиграма кофеина. Али шта све ово значи и колико је кофеина превише? Да ли је зелени чај бољи од кафе само зато што садржи мање кофеина?

Прочитајте још: Амброзија узима данак! Ево како да се са НАЈУПОРНИЈОМ АЛЕРГИЈОМ изборите на природан начин

Зелени чај има бројне здравствене предности због којих вековима важи за важно пиће када је реч о здрављу.

Зелени чај садржи само 2 до 4% кофеина и пун је антиоксиданата. Зелени чај такође садржи полифеноле који помажу код отока, упале, одржавања хрскавице и спречавања дегенерације зглобова. Ово га чини одличним пиц́ем за побољшање општег здравља људи свих узраста.

Док зелени чај садржи невероватне хранљиве материје и полифеноле, он такође садржи кофеин. Кофеин је класификован као стимуланс и најчешц́е се користи за повец́ање будности и концентрације.

Кофеин, као и зелени чај и кафа, има своје здравствене предности, али као и све, треба га конзумирати умерено. Не би требало да прелазимо праг од 400 милиграма кофеина дневно., пише Тхе Лист.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas