Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Крвни УГРУШАК: Ово су НЕОЧЕКИВАНИ симптоми великог проблема

Постоји неколико симптома који могу указати на то да крвни угрушак прави проблем.

1617101940_bc7fb7c5da6f01d8c8faa6097f5c63d55c290b45.jpg
Oglas

Уколико осетите неки од њих и уколико је осећај учестао, било би добро да се консултујете са лекром.

Кратак дах

Ако сте ођедном схватили да вам је врло тешко да дубоко удахнете, то може бити симптом крвног угрушка у плућима, што се назива плућна емболија.

 Учестало кашљање

Ако понекад имате неочекиване нападе сухог кашља, као и отежано дисање, повећану брзину откуцаја срца и бол у прсима, то би могло значити да имате крвни угрушак у плућима. Можда ћете такође искашљавати слуз и чак и крв.

Бол у грудима
Ако осетите бол у прсима кад дубоко дишете, то би могао бити један од симптома плућне емболије. Бол у прсима обично је оштра, а лако можете мислити да имате срчани удар.Главна разлика између њих је да увек погоршава дисање. У сваком случају, требали бисте назвати хитну одмах, јер последице могу постати кобне.

Јако црвенило на нози

Црвене или тамне тачке на вашој кожи које се без разлога појављују, могу бити симптом крвног угрушка у вашој нози. Такође, можете осетити топлину на овом подручју, чак и болове док истегнете прсте према горе.

 Бол у руци или нози

Иако је обично потребно имати неколико симптома за дијагностицирање крвног угрушка, непогрешив знак те озбиљне болести коју можда имате је бол.

Болови из крвног угрушка могу се лако заменити грчем мишића, али таква врста боли чешће настаје када ходате или савијате ноге према горе.

Отеклина

Ако сте ођедном приметили да је један од ваших глежњева отечен, то може бити упозоравајући симптом крвног угрушка. Ово се стање сматра хитним случајем, јер се угрушак може ослободити у било којем тренутку и доћи до једног од ваших органа.

                           Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas