· · Коментари: 0
НЕГА ЛИЦА

Маска за лице има бројне БЕНЕФИТЕ, али многи је ПОГРЕШНО КОРИСТЕ!

Све жене воле да их користе.

1604586724_Depositphotos_10540675_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Предности које се остварују коришћењем маски за кожу су бројни, али само онда када их правилно користимо. Зато је правилно избегавати неке од грешака које су честе када је употреба маске у питању.

Маска треба је потпуно сува

Уобичајена рутина сваке од нас када су маске у питању је следећа: наносимо дебели слој маске и чекамо да се осуши док се скроз не стврдне. Нажалост, овај начин употребе је погрешан! Наиме, управо маске од глине не смеју да буду потпуно суве. Оне ће, ако предуго остану на кожи, извући влагу и осушити лице.

Прочитајте још: У кухињи се налази САВРШЕН тоник за све типове КОЖЕ

Наиме, маске су сјајне за то да извуку вишак масноће из коже, али ако се држе предуго могу довести до дехидрације коже.

Резултат предугог држање маске на лицу је дехидрирана кожа

Последице које ће уследити су свакако сува кожа која ће бити склона настанку бора. Агресивне маске такође могу изиритирати кожу, па их не треба дуго држати на лицу.

Маска од зелене глине
Уколико желите маску од зелене глине, можете је направити са мало воде и уз додатак етеричних уља. Маску равномерно, најбоље прстима, нанесте на лице и држите неколико минута на лицу док се глина не стегне. Након тога исперете док не уклоните све остатке. 

Прочитајте још: Подмладите кожу врата и лица за 7 ДАНА! Утрљавајте АЛОЕ ВЕРУ и препородите се

Како правилно користити маску за лице

За правилну употребу потребно је прво припремити кожу за маску уз помоћ паре. Тако ће поре бити довољно отворене, а маска ће одрадити своје. После припреме, треба да нанесемо танак слој маске и оставимо да делује све док не почне да се суши. У том тренутку маска је најделотворнија и након тога треба је испрати или скинути уз помоћ блазница.

Прочитајте још: Одредите идеалну тежину према вашем ЛИЦУ

Савет: док маска делују, можете на лице напрскати лагани спреј за лице који ће додатно навлажити кожу и допринети хидратацији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.