· · Komentari: 0
NEGA LICA

Maska za lice ima brojne BENEFITE, ali mnogi je POGREŠNO KORISTE!

Sve žene vole da ih koriste.

1604586724_Depositphotos_10540675_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Prednosti koje se ostvaruju korišćenjem maski za kožu su brojni, ali samo onda kada ih pravilno koristimo. Zato je pravilno izbegavati neke od grešaka koje su česte kada je upotreba maske u pitanju.

Maska treba je potpuno suva

Uobičajena rutina svake od nas kada su maske u pitanju je sledeća: nanosimo debeli sloj maske i čekamo da se osuši dok se skroz ne stvrdne. Nažalost, ovaj način upotrebe je pogrešan! Naime, upravo maske od gline ne smeju da budu potpuno suve. One će, ako predugo ostanu na koži, izvući vlagu i osušiti lice.

Pročitajte još: U kuhinji se nalazi SAVRŠEN tonik za sve tipove KOŽE

Naime, maske su sjajne za to da izvuku višak masnoće iz kože, ali ako se drže predugo mogu dovesti do dehidracije kože.

Rezultat predugog držanje maske na licu je dehidrirana koža

Posledice koje će uslediti su svakako suva koža koja će biti sklona nastanku bora. Agresivne maske takođe mogu iziritirati kožu, pa ih ne treba dugo držati na licu.

Maska od zelene gline
Ukoliko želite masku od zelene gline, možete je napraviti sa malo vode i uz dodatak eteričnih ulja. Masku ravnomerno, najbolje prstima, naneste na lice i držite nekoliko minuta na licu dok se glina ne stegne. Nakon toga isperete dok ne uklonite sve ostatke. 

Pročitajte još: Podmladite kožu vrata i lica za 7 DANA! Utrljavajte ALOE VERU i preporodite se

Kako pravilno koristiti masku za lice

Za pravilnu upotrebu potrebno je prvo pripremiti kožu za masku uz pomoć pare. Tako će pore biti dovoljno otvorene, a maska će odraditi svoje. Posle pripreme, treba da nanesemo tanak sloj maske i ostavimo da deluje sve dok ne počne da se suši. U tom trenutku maska je najdelotvornija i nakon toga treba je isprati ili skinuti uz pomoć blaznica.

Pročitajte još: Odredite idealnu težinu prema vašem LICU

Savet: dok maska deluju, možete na lice naprskati lagani sprej za lice koji će dodatno navlažiti kožu i doprineti hidrataciji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.