Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице које никако не треба да комбинујете: Ови оброци могу да униште организам

Храна коју не смете мешати уколико желите да будете здрави

1655278249_duck-2957809_960_720.jpg
Oglas

Правило је да не смете комбиновати намирнице које у себи имају рецимо угљене хидрате и протеине. То су различити ензими који се варе у различито време тако да могу да изазову умор, тромост, као и проблеме са желуцем и наравно гомилање килограма.

Нутриционисти кажу да су следеће комбинације штетне по вас:

Омлет са сланином

Све комбинације протеина с протеинима, као што су сланина и јаја, орашасти плодови и јогурт или сендвич од ћуретине са сиром и слично, нису препоручљиве јер се протеини дуго разграђују и оптерећују пробавни систем.

Хамбургер и помфрит

Готова храна садржи високе нивое масноћа, конзерванаса и других хемикалија, које у комбинацији са шећером (скробом) у кромпирићима, може довести до стварање цитокина, који могу узроковати упалу и убрзавају процес старења.

Прочитајте још: Како се пише: КОЗИЈИ ИЛИ КОЗЈИ? Недоумица која мучи многе

Вино и колач

Алкохол подиже ниво шећера у крви и повећава производњу инсулина, због чега ће се велика количина шећера у дезерту одмах сместити у масне наслаге и дугорочно довести до нездравог гојења.

 Парадајз и краставац

Дакле, омиљена летња салата није добар избор. Наиме, краставац садржи ензиме који ометају апсорпцију витамина Ц и неких других корисних састојака из парадајза, па ће ослабити његову нутритивну вредност.

Тестенина с парадајзом

Парадајз је кисео и може изазвати проблеме ако се једе с намирницама богатим и скробом и угљеним хидратима. Проблем може створити и пица, или пиринач, односно слатки крумпир. Таква комбинација изазива повећани умор врло брзо након оброка.

Банана и млеко

Та комбинација често ствара осећај тежине у желуцу. Међутим, ако, баш волите фрапе од банана, одаберите зрелу банану и додајте кардамом или мускатни орашчић који ће олакшати варење фрапеа. Кравље млеко можете заменити бадемовим или пиринчаним.

Обратите пажњу и на комбинацију меса и кромпира, која има стално место на трпезама. Протеине, као што смо већ рекли, не треба комбиновати са угљеним хидратима, тако да самим тим и овај оброк отпада уколико желите да се придржавате правилне исхране. 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas