Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Напитак од ДВЕ НАМИРНИЦЕ за ЧИШЋЕЊЕ КРВНИХ СУДОВА: Регулишите масноћу у крви на природан начин

Све више људи суочава се са повишеним холестеролом у крви

1658338964_pexels-lukas-952378.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Холестерол је потребан нашем организму у одређеним количинама. Има битну улогу у процесу варења, производњи хормона и витамина Д. Холестерол се, углавном, налази у храни животињског порекла, али и у нашим ћелијама.

Међутим, уколико премашује дозвољене вредности, може бити изузетно опасан по наше здравље. Вишак холестерола има тенденцију да се залепи за унутрашње зидове крвних судова, што може проузроковати болести попут шлога, повишеног крвног притиска, атеросклорозе, срчаног обољења, обољења бубрега итд.

Зато је врло важно да водите рачуна о исхрани и редовној физичкој активности, али и да се посаветујете са својим лекаром.

Прочитајте још: Зашто АВОКАДО називају "СУПЕР ХРАНОМ": Штити очи, срце, мозак, а помаже и при мршављењу

Постоје многи народни лекови који могу да помогну у обарању масноће у крви. Један од њих јесте и комбинација лимуна и белог лука. Лимун обилује витамином Ц који јача зидове крвних содове, а поред тога садржи и цитрате који могу побољшати циркулацију. Бели лук богат је сумпором који је сјајан чистач крви.

Састојци:

  • 300 грама белог лука
  • 1 кг лимуна

Припрема:

  1.  Добро оперите кору лимуна. Лук ољуштите, па их заједно самељите. У литар и по кључале воде убацити смесу, смањити температуру, поклопити, па оставити да се кува још 15-ак минута.
  2. Када се охлади, сипајте у стаклену посуду и поклопите. 

Препоручује се да узимате 500мл свакој јутра на празан желудац 25 дана. Након тога, направите паузу од 10 дана, па поновите поступак док се ниво холестерола не смањи.

Уколико умате одређених здравствених проблема, најбоље би било да се пре испијања овог напитка посаветујете са лекаром.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas