· · Коментари: 0
САВЕТ

Напитак пун ЦИНКА за добро јутро: МЛЕКО и овај слатки зачин су идеална комбинација

Направите напитак младости, за јачање имунитета и целог здравља!

1644407757_milk-gd01de994f_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Одувек се сматрало да је какао напитак који конзумирају углавном деца, али мало се зна да је какао елискир младости и здравља за све генерације.

Истраживања показују да какао није само укусно пиће са којим ћете се засладити или загрејати, већ дивна намирница за подизање расположења, јачање имунитета и подстицај виталности.

Прочитајте још: Посно, без алергена и изузетно ЗДРАВО: Јесте ли чули за млеко од КРОМПИРА? (РЕЦЕПТ)

Млеко са какаом позитивно утиче на концентрацију, побољшава меморију и циркулацију крви, одржава нормалан ниво холестерола.

Какао садржи цинк, минерал који је веома важан за производњу протеина и одржавање здравља. Зрнца какаа садрже здраве масти, угљене хидрате, антиоксиданте и влакна. Присуство елемента епикатехина у какау помаже телу да се бори против упалних процеса, смањује ризик од дијабетеса и срчаног и можданог удара.

Многи избегавају да конзумирају какао јер сматрају да гоји, али ако га конзумирате умерено, какао вас може брзо заситити, регулисати апетит и тако смањити ризик од вишка килограма.

Рецепт:

У 300 мл млека топлог (крављег или козјег) сипајте 1 равну кашику какао праха, додајте 1/2 кашичице цимета и 1/2 кашичице млевеног каранфилића.

Добијену смесу ставите на средњу ватру и оставите да прокључа. Добијени напитак можете засладити са кашичицом меда.

Препоручује се да га пијете ујутру, на празан стомак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.