Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАШТИТА ОД ВИРУСА

Носите ПЛАТНЕНЕ МАСКЕ? Никакав проблем, и оне штите, али ево како да их ПЕРЕТЕ

Лекари су потврдили да платнене маске такође могу да заштите од корона вируса, али се оне морају исправно одржавати и чистити како би биле корисне, уверавају стручњаци.

1599254801_korona.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Маске морамо редовно прати и чистити их од бацила, посебно ако су оне платнене и желимо да буду учинковите и да штите од корона вируса. 

Прочитајте још: КАШИКА зеленог сока смањује ДИОПТРИЈУ: Спремите је према ОРИГИНАЛНОМ рецепту РУСКОГ академика Филатова

Доносимо вам смернице како да правилно чистите памучне маске, које је препоручио амерички Центар за контролу и превенцију болести CDC.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Који избељивач је најбољи?
За дезинфекцију маске најбољи је избељивач који садржи између 5,25 и 8,25 одсто натријумовог хипохлорида. Не препоручује се коришћење средстава за избељивање ако постотак није у том распону или није наведен. Пазите да производу за избељивање није истекао рок трајања.

Како очистити ношену маску?

У машини маску можете опрати заједно са другим вешом. Потребно је само да приликом прања користите уобичајени детерџент за прање, на највишој могућој температури воде која одговара материјалу који се пере.

Прочитајте још: Спречите појаву тешке болести: Ово је 5 чајева против КАНЦЕРА и свима су доступни

Приликом ручног прања потребно је проверити да ли је избељивач који користите намењен дезинфекцији. Наиме, поједини производи за избељивање, попут оних дизајнираних за сигурну употребу на обојеној одећи нису прикладни за дезинфекцију.

Прочитајте још: ПРЕДЛАЖЕМО рецепт за излетнике: Чорба од ЧИЧКА, кафа од МАСЛАЧКА, а намаз од ОВЕ биљке

Како осушити маску?

Уколико маску сушите у машини за сушење веша, користите највишу температуру и оставите маске у машини док се потпуно не осуше.

Са друге стране, уколико маске сушите на сунчевој светлости напољу, положите их и оставите да се потпуно осуше. Ако је могуће, оставите маске да се суше директно на сунчевом светлу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas