Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сан

Ово је идеално време за одлазак на спавање: Зашто је важно да будемо у кревету пре поноћи

Многи од нас не поштују одлазак на спавање у време које лекари препоручују.

1620588251_Depositphotos_314610478_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Неспавање до касно у ноћ, превише или премало сати сна, инсомнија, умор и друге тегобе могу бити изазване неправилним спавањем и бригом о организму. Стручњаци апелују да је за организам, ум и разум веома важно спавати од 1 до 3 сата после поноћи због тога што се тако јача нервни, имуни и мишићни систем.

Поједини верују да је ово време повезано са плимом и осеком, који имају веома повољан утицај на спокој нашег тела.

Прочитајте још: Премало сна може имати ове штетне последице на здравље

Одлазак у кревет не би требао да буде након 23 часа због здравља организма. Најбоље време за спавање је 22 часа и 6 ујутро, а све то због здравља организма и осећаја одмора. Тачније, 22:10 је најбоље време за гашење светла и одмор тела.

Стручњаци тврде да током ноћи имамо 5 фаза спавања, тачније циклуси који трају по 90 минута и све до 8 часова.

Током фаза спавања/циклуса имамо четири "не-РЕМ" фазе и једну РЕМ фазу сна, које се понављају током ноћи све док се не пробудимо. У првој фази је сан најслабији, а у четвртој најдубљи, а последња фаза јесте оно што сањамо и тада смо најчешће најближи будном стању.

Постоји биолошки сат унутар нашег организма због чега је посебно важан сан. Током тог периода се обнављају многе функције организма, а ми смо издвојили како изгледа та сатница.

Прочитајте још: Решите се напетости и смањите ТАМНЕ ПОДОЧЊАКЕ за 30 секунди: Једноставно је

21-22: тело елиминише токсине из имуног система,
22-01: јетра се регенерише и елиминише отрове,
01-03: коштана срж ствара крв,
03-05: обнављају се плућа,
05-07: регенерација дебелог црева и редуковање токсина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas