Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ ИЗ ТАЊИРА

ПАПРИКЕ - заборављено летње злато на тањиру! Ево због чега се сматрају једном од најздравијих намирница

Паприке заправо имају пуно више добробити за организам него што мислимо на први поглед...

1628847964_Depositphotos_56880935_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Паприке спадају и међу најздравије поврће на свету, а једина мана им је што им сезона поприлично кратко траје и што су у зимском периоду прилчно скупе. Зато их искористите што је више могуће док их још има...

Прочитајте још: Глумица КЕЈТ ХАДСОН обишла МУЗЕЈ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Ужива у Београду (ФОТО)

Пет здравствених добробити паприка

Боље когнитивне функције

Паприке су препуне витамина Ц, чак га имају и више него поморанџа. Осим што он јача имунолошки систем и помаже код регулације крвног притиска, он побољшава и когнитивне функције мозга како старимо.

Јачају имунитет

Уз витамин Ц, паприке су богате и витамином А који такође јача имунитет. Наиме, витамин А је потребан за изградњу ћелија које се боре против инфективних болести.

Прочитајте још: Краљица Летиција у омиљеној летњој хаљини: Једноставно и удобно (ФОТО)

Помажу код топљења сала

Паприке, поготово оне црвене, садрже капсантин. То су састојци који дају црвену боју храни, а посљедња истраживања показују и да смањује упалне процесе у телу и помаже при мршављењу.

Могу снизити притисак

Паприке садрже и кверцетин, пигмент из групе флавоноида који делује као снажан антиоксиданс. Њега се повезује са пуно здравствених добробити, међу којима је смањење упалних процеса као и смањење ризика од срчаних болести и снижавање крвног притиска.

Прочитајте још: Невероватне предности УЉА КАРАНФИЛИЋА: Служи као прва помоћ код овог честог проблема

Могу вам побољшати расположење

Још једна неочекивана добробит паприка је да могу побољшати ваше расположење. Он су богате витамином Б6 који је повезан са побољшањем расположења и смањењем ризика од појаве депресије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas