Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

ПАПРИКА има више витамина Ц од лимуна! Три златна разлога да се ове јесени нађе на нашем тањиру

Паприка је изврстан извор витамина А, Ц и Б6.

1633643234_Depositphotos_85071868_S.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Према мишљењу нутрициониста паприке имају бројне здравствене предности, које не би требало занемарити. Осим примамљивог укуса, имају и посебне лековите особине због којих су добродошле за сваки оброк. 100 г свеже црвене паприке садржи 92% воде, 6 грама угљених хидрата, 1 грам беланчевина, 0,3 грама масти и 1,2 грама дијететских влакана.

Прочитајте још: Ако свуда виђате ОВИХ 5 ЗНАКОВА, имате АНЂЕЛА ЧУВАРА који жели нешто да поручи!

Паприка је изврстан извор витамина А, Ц и Б6. Добар је извор фолне киселине, дијеталних влакана, витамина Б2, пантотенске киселине, ниацина и калијума, витамина К, мангана, витамина Б и магнезијума.

Што је паприка зрелија, виши је ниво витамина и минерала. Паприка садржи 4 пута више витамина Ц од наранџе и преко 30 нутријената из скупине каротеноида. Синергија витамина Ц и А, каротеноида и ликопена паприци даје антиоксидативну моћ и сврстава је у супернамирнице.

Прочитајте још: Како се носи сомотски блејзер? Па научите од Данијела Крејга - ОДУВАО ЈЕ стајлингом на премијери новог "Бонда" (ФОТО)

Добра је за очи

Ово хрскаво поврће садржи витамин А који помаже у очувању здравља очију и ради на спречавању макуларне дегенерације.

Чува срце и добра је за пробаву

Све паприке осигуравају довољну количину влакна, нешто гвожђа и фолне киселине које помажу да одржите здравље црева, здрав кардиоваскуларни систем и правилну природну детоксикацију.

Прочитајте још: Време је за ЏЕМПЕР, али испоштујте ТРИ правила да не би испали смешни(ФОТО)

Извор антиоксиданаса

Црвена паприка је такође богата витамином Ц и разним каротеноидима који делују као антиоксиданси и поспешују здравље очију и кардиоваскуларног система. Жута, односно наранџаста паприка осигурава бета-каротен, антиоксидативни облик витамина А, витамин Ц и калијум.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas