Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Планирате луди ноћни провод? Ево шта треба да једете пре изласка да избегнете надутост и МАМУРЛУК

До сада, једини начин да избегнете мамурлук јесте да не пијете алкохол, или бар не велику количину

1654093994_drinks-ga32c7ec2f_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Али, постоји неколико других трикова и савета које можете да укључите у своју рутину ноћног изласка и који ће вам помоћи да се ујутро осећате боље. И много тога зависи од ваше исхране! 

Прочитајте још: Одаберите идеалну замену за млеко: По чему се издваја бадемово, а по чему кокосово?

Храна коју једете пре пијења не само да вам може помоћи да останете хидрирани и сити током целе ноћи пијуцкања алкохола, већ вам може помоћи да се осећате боље сутрадан, али и да не будете надувени на плесном подијуму. 

Тужна истина је да не постоји прави 'лек' за мамурлук, али сигурно постоје начини да се смањи његов утицај и убрза опоравак Поновна хидратација, ниво шећера у крви и здравље црева су главне области на које се треба фокусирати.

Ово су препоруке за исхрану пре ноћног изласка: 

1) Пијте много воде 

Настојте да попијете најмање два литра воде током дана. Такође попијте воду пре изласка и додати лимун у воду. Док сте у изласку трудите се да имате воду поред било ког алкохолног пића, коју ћете пијуцкати уз алкохол. 

2) Воћни сок 

Поред тога, могли бисте да попијете чашу воћног сока да бисте задржали ниво витамина Ц (пошто је витамин Ц један од хранљивих састојака које алкохол исцрпљује).

3) Напуните (здраве) масти

Храна са већим садржајем масти дуже остаје у стомаку, што значи да што је стомак засићенији, то ће бити спорије упијање алкохола у крв и мања је вероватноћа да ће вам бити лоше ујутру. Лосос , авокадо и ораси су сјајне опције.

4) Одлучите се за азијску вечеру

Суши, рамен, мисо супа, кимчи и пржење, који су основа многих азијских култура, идеални су за ваше цревне бактерије. Ако једете код куће, покушајте да потражите рецепт за мисо смеђи пиринач и лосос, пржене пилеће резанце или за вегетаријанску алтернативу, кари од тиквице са леблебијем.

5) Додајте неке састојке који су повољни по јетру 

Куркума, цимет, кељ, броколи, цвекла, авокадо и лимун су све фантастичне намирнице које помажу у одржавању јетре, тако да није лоше појести много тога током дана пре него што кренете у ноћни клуб. 

6) Маслине или ораси

Избегавајте слане грицкалице ако можете, јер могу повећати дехидрацију. Угљени хидрати са спорим ослобађањем, као што су маслине, ораси, грицкалице од сланутка и пасуља, чак и хлеб и хумус такође ће помоћи у стабилном нивоу шећера у крви. Ово ће вам помоћи да се осећате мање пијано и касније ублажите симптоме мамурлука.

7) Избегавајте газирана и слатка пића

Ако се борите са надимањем, најбоље је да се клоните било каквих газираних пића, као што су шампањац, па чак и газирана вода, јер могу да убрзају брзину апсорпције алкохола, чинећи да се брзо осећате пијани. Оне такође могу изазвати страшно надимање“. Алкохол иритира црева, што је још један узрок надимања.

8) Избегавајте кафу, определите се за воће

Тако нам је жао што смо ми ти који су вам ово открили, али кафа није на листи препоручених брзих решења др О'Саливана. „Без кафе, молим вас, само ће вас додатно дехидрирати“, каже она. „Држите се воде да бисте поново хидратисали, и комбуче или воћног сока да бисте обновили свој микробиом и заменили осиромашене витамине.

Она такође препоручује да пробате смути који садржи банане, јер су богате калијумом и помажу у обнављању равнотеже електролита. "Спортска пића са електролитом такође могу помоћи у овоме", додаје др О'Саливан. „Одабир хидратантне хране као што су лубенице, целер, јагоде и у основи све воће, биће освежавајући начин за рехидратацију.

9) Мудро бирајте свој оброк

Поред воћа, поврћа (спанаћ, кељ, слатки кромпир, шаргарепа, грашак, паприка, парадајз, краставац), млечни производи (као што су кравље млеко, јогурт, сир, алтернативе млека попут бадема или соје) и интегралне житарице (хлеб, гранола , зоб, пиринач, тестенина) учиниће да вам буде добро. Уједините их са протеинима (јаја, пасуљ, месо, ораси, јаја, млечни производи), масти (авокадо, семенке сунцокрета, маслине, индијски орах, кикирики, бадеми) и пре или пробиотичким додатком ако можете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas