Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОБЕДИТЕ ПОСПАНОСТ: Трик од ПЕТ минута који вам може помоћи да повратите енергију током зиме

Током хладних и мрачних зимских дана овај трик од пет минута може да вам подигне ниво енергије

1703338630_Foto-Shutterstock-energija.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Зима је сезона са најмрачнијим данима. Недостатак излагања сунчевој светлости може утиче на ваш ниво енергије и може да чини да будете поспани. Ово је нормално - природно светло регулише наш циркадијални ритам тако што шаље сигнал телу који му говори да је време да се активира и пређе у режим приправности. Без сунчеве светлости која би вам помогла да покренете овај процес, више сте у искушењу да останете у кревету, пише Минд Боди Греен. Важно је узети у обзир овај аспект, каже клинички психолог Мајкл Ј. Бреус, стручњак за спавање. Али то не значи да морате да инвестирате у соларну лампу: „Многи људи не знају, али светлост није једини елемент који регулише циркадијални ритам. Други је покрет“, рекао је Бреус. Сазнајте како да подигнете ниво енергије и без кафе.

Како покрет уравнотежује циркадијални ритам

У својој књизи „Енергизе!: Го фром Драггинг Асс то Кицкинг Ит ин 30 Даyс“, Бреус препоручује најмање 5 минута физичке вежбе, 5 пута дневно, током зиме: „Ако примењујете ови методу - 5 и 5 - оно што ц́ете видети је да, иако вам је и даље потребна изложеност светлу, вежбање може бити од користи", рекао је стручњак.

5 "порција" енергије дневно

 Бреусова метода се састоји од 5 „порција“ вежби које дају енергију када се практикују током дана.

Прво се загрејте: „Ако сте били у кревету шест до осам сати, вашем телу је потребно мало покрета и добро је да се истегнете“, објашњава Бреус. Можете испробати неке јога позе за разбуђивање или лагане вежбе покретљивости.

Следи „трешење“, усред дана: знате како се животиње тресу након што устану? „Заиста се осец́ате енергично када ово радите. Можете се да тресете рукама, рукама, целим телом...“, објашњава Бреус. Можете учинити све што вам помаже да се осец́ате добро.

Скакње: „Можете да радите скокове, да благо поскакујете док ходате или да радите скокове из чучња. Само 5 минута дневно скакања ће убрзати срчани ритам и ставити вас у добру зону откуцаја срца. 

Оптерећење: „Овде радите своје велике мишиц́не групе, тако да радите склекове, чучњеве, такве ствари“, каже Бреус.

Вежбе равнотеже пред спавање: Пробајте током 5 минута да заузмете неколико положаја који изискују равнотежу. На пример, стојите на једној, па на другој нози. Пробајте да уђете у положај ваге и останете у њему неко време. Бреус каже да положаји и вежбе равнотеже избистре ум што вам омогуц́ава да лакше заспите и одржите правилну хигијену спавања.

Свеж ваздух, природни извор енергије

Које год вежбе да радите током дана за додатну енергију, свеж ваздух напољу се не може заменити. Бреус препоручује уживање у што више природног светла, чак и у најмрачнијим данима. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas