Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Помажу код ублажавања надутости и избацивања токсина: Три чаја која делују као прирдни диуретици

Чајеви који ће вам помоћи да иyбаците вишак течности из организма

1671270879_shutterstock_417602551.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Диуретици помажу телу да се ослободи нагомилане течности, односно воде и натријума. Углавном делују тако што постичу бубреге да избацују веће количине натријума кроз мокраућу.

Осим лекова са диуретичким својствима, многа храна биљног порекла има слична својства.

1. Чај од маслачка

Проблеми са пробавом су чести, а може бити јако напорно у свакодневном функционисању. Због својих детоксикационих својстава, могућности неутралисања слободних радикала, овај чај би могао да буде од помоћи, кажу многа истраживања.

Прочитајте још: Решите се БОЛИНИХ ЖУЉЕВА на стопалима: Народни лек који ће вам помоћи

2. Зелени чај

Зелени чај, баш као и црни, има бројна благотворна дејства. Између осталог, добри су диуретици. Не само што зелени чај не садржи ниједну калорију, може вам помоћи у сагоревању масноћа и губитку нежељених килограма. Припремите свеж зелени чај без икаквих додатака.

3. Чај од першуна

Першун подстиче излучивање течности из организма, тако да је веома користан за здравље бубрега и свих мокраћних путева. Корен першуна делује као природни диуретик.

Поред тога што подстиче излучивање течности, подстиче се и елиминисање соли из организма, што последично утиче и на смањење крвног притиска. Из сличних разлога може помоћи у борби против гојазности. Чај од першуна повећава еластичност крвних судова што умањује ризик од настанка уобичајених кардиоваскуларних болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas