Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БОЛ

РАМЕ и леђа су постали свакодневни ЈАО! Четири начина могу да УКЛОНЕ БОЛ

Бол у рамену и крстима могу да изазову укљештени нерв, превише активности, али и неактивност. Међутим, могу да боле и због бубрежне инфекције, јетре или срчаног удара.

1603360790_Depositphotos_221182524_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Болови у леђима и раменима су релативно чести и обично се јављају уколико сте дизали неки терет, незгодно спавали или предуго седели. Узроци могу бити различити.

1. Тежак рад или много седења (ишијас)

Бол у доњем делу леђа, односно крстима, назива се лумбаго и погађа седам од 10 људи у неком периоду живота. Обично је симптом оптерећења лигамената и мишижа због сагињања и дуготрајног седења. У неким случајевима ако се укљешти бол ишијадикус, бол се пири на задњицу и бедра.

Прочитајте још: Како ваше ДРЖАЊЕ утиче на ТЕЛО: Шта је правилно?

2. Колико траје бол?

У већини случајева бол брзо пролази, сам од себе, већ после неколико дана. Треба наставити са свакодневним активностима, али ако бол потраје треба посумњати на артритир или деформитет кичме. Уколико боли са десне доње стране леђа - могу бити бубрези.

Како умањити бол?
На болно место држите кесицу са ледом 15 минута три пута дневно.Направите купку од горке соли.Јога и истезање помажу за болове у доњем делу.Масажа опушта укљештен нерв.
Ко не може да дигне руке изнад главе превише седи и ни мало није активан!

3. Бол у рамену

Иако је удаљен од крста, бол у рамену има исте симптоме и разлог - превише активности или неактивности. Додатни симптом је немогућност дизања руку изнад главе.

Прочитајте још: ТРЉАЊЕ ОЧИЈУ је ОПАСНИЈЕ него што сте МИСЛИЛИ: Ево шта све МОЖЕ да се ДОГОДИ

4. Симптом озбиљног обољења

Када се бол у рамену погоршава током времена онда је повређен врат. Рефлексни бол у рамену може бити и симптом болесне јетре, жучне кесе или срчаног удара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas