Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ZALIHE

Sedam najzdravijih KONZERVIRANIH namirnica koje treba da imate u svojoj ostavi!

Želite da napunite svoje police brzim, hranljivim obrocima? Ne tražite dalje od ovih favorita iz konzerve.

1628839813_Depositphotos_293708768_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Možda bi vas iznenadilo, ali konzervirana roba često može biti jednako hranljiva kao i njihove sveže kolege sa police. Većina ovih artikala konzervira se odmah nakon berbe i ne gubi hranljive materije u procesu konzerviranja.

Konzervirana hrana takođe može biti pristupačnija, ima duži rok trajanja, što može podstaći kreativnost i fleksibilnost u kuhinji. 

Pročitajte još: Jedan list ČUVARKUĆE dnevno utiče na zdravlje celokupnog organizma, a u kombinaciji sa MEDOM je prava bomba! (RECEPT)

Predstavljamo vam sedam najzdravijih namirnica iz konzerve.

1. Crni pasulj iz konzerve.

Konzervirani crni pasulj ima više od 7 grama proteina po porciji šolje i odličan je izvor vlakana, sa 7,5 grama po obroku. Zbog toga je osnovna namirnica za upotrebu iz ostave. 

2. Breskve iz konzerve.

Voćne namirnice koje se lako drže u ostavi, breskve iz konzerve odlične su za prelivanje salata od jogurta, a sok se može koristiti kao zamena za šećerne sirupe u palačinkama ili sladoledu.

3. Pasirani paradajz.

Ubrani, pasirani i pakovani u najvećoj zrelosti, paradajz iz konzerve čini laku, zdravu osnovu za domaće supe i soseve od testenina, dok vam omogućava da kontrolišete dodatnu so.

4. Bundeva iz konzerve.

Pire od bundeve je bogat vitaminima A i C i vlaknima (sa 3 grama po ½ šolje), a takođe čini odličnu zamenu za puter u pečenju.

5. Losos iz konzerve.

Svež losos, iako je ukusan, može biti skup i brzo se kvari. Ne samo da losos iz konzerve traje duže, već ćete iste nutritivne prednosti-poput vitamina D i B-12-kao i sa svežim.

6. Srca iz artičoke u konzervi.

Artičoke iz konzerve su potpuno potcenjene kada govorimo o hrani iz konzerve. Imaju puno složenih ugljenih hidrata prepunih inulina, skrobnog vlakna koje deluje kao prebiotik za održavanje zdravih creva.

7. Leblebije iz konzerve.

Potražnja za leblebijama poslednjih godina naglo raste. I to je dobra stvar, jer su prepuni zdravih proteina (14,5 grama po šolji) i zdravih masti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas