· · Коментари: 0

Шта се дешава са организмом када престанемо да једемо сир? Три ствари које се могу десити

Ако обожавате ову намирницу, обратите пажњу на могуће ефекте

1654432856_azzedine-rouichi-YW_5rJvAdKw-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Сир је једна од најпопуларнијих и најомиљенијих намирница многих. Занимљив је податак да су Французи једни од највећих љубитеља сира, па годишње сваки становник поједе у просеку више од 25 килограма!

Сир је неизоставан додатак пица, бургера, сендвича и многих других специјалитета. Али, у конзумирању овог неодољивог производа треа имати меру. Осим тога, ако не прија вашем организму, можда би требало да размислите да га избаците из исхране или сведете на минимум.

Неки нутриционисти сматрају да би дневно требало појести максимално 30гр качкаваља или 50гр меког сира.Зачињеније и масније сиреве треба узимати у мањим количинама.

Прочитајте још: Ово су 4 основна хормона за срећу: Ево како да УКЉУЧИТЕ сваки појединачно

Који су то могући ефекти уколико престанете да конзумирате сир потпуно?

1. Кожа ће постаји чистија

Млечни производи нису најбољи савезници глатке и чисте коже. Они изазивају појачано лучење масноће, а самим тим доводе до зачепљења пора. То је чест узорчник појаве акни и бубуљица. Многима који имају осетљивију кожу склону акнама се не препоручује конзумација сира и осталих млечних производа.

2. Ређа појава главобоља и мигрена

Један од састојака свих млечних производа, укључујући и сир, јесте тирамин. Управо је он чест окидач главобоља. Постоји могућност да, уколико вас често муче мигрене и главобоље, исхрана богата млечним производима може бити узрочник.

3. Изгубићете на тежини

Сиреви обилују калоријама, као и остали млечни производи. 100 грама тврђег качкаваља садрћи чак 33 грама масноће! Уместо качкаваља можете покушати да користите млади сир, који садржи мање масноће.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.