Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕФИКАСНО

Шта све може да излечи кукурузно брашно: Моћна палента није само укусно јело

Кукурузно брашно садржи низ основних хранљивих материја. Користећи га у исхрани, повећавамо унос витамина и минерала у наш организам.

1617038661_Depositphotos_228823600_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Кукурузно брашно је извор ниацина, тиамина, рибофлавина, пантотенске киселине, фолата и витамина Б6, Е и К. Садржи влакна, каротеноиде, 18 аминокиселина и есенцијалних минерала, као што су цинк, гвожђе, магнезијум, фосфор, калијум, бакар, манган и селен.

Прочитајте још: ОВЕ НАМИРНИЦЕ никако не треба уносити пре спавања

Кукурузно брашно као лек:

  • снижава висок крвни притисак
  • снижава холестерол
  • против тврде столице и хемороида
  • спречава настанак рака дебелог црева
  • има антиоксидативно деловање и спречава развој многих болести, укључујући и кардиоваскуларне и дијабетес
  • јача имуни систем
  • подстиче мршављење
  • добро је за негу коже

Кукурузно брашно за мршављење

Када једете кукурузно брашно, у било ком облику, оно "пуни" црева захваљујући својим влакнима која упијају воду и набубре у вашем пробавном тракту.

Прочитајте још: Ових 7 НАМИРНИЦА користимо свакодневно, а оне утичу на стварање ЦЕЛУЛИТА!

Шоља жутог кукурузног брашна садржи 8,5 г влакана, што је 34% од дневног уноса влакана за жене и 22% за мушкарце. Осим што влакна имају бројне здравствене предности, она подстичу и мршављење, јер се њиховим уносом регулише пробава.

Осим тога, кукурузно брашно садржи мало калорија и убрзава метаболизам, што свакако подстиче губљење сувишних килограма.

Фото: Депозит

Дакле, кукурузно брашно за мршављење даје одличне резултате! Можете користити у исхрани дијетални хлеб од кукурузног брашна или још боље, паленту.

Кукурузно брашно за бебе

Када почињете постепено да уводите храну за своју бебу, једна од најбољих и најздравијих намирница свакако јесте кукурузно брашно!

Свака мама се обично пита шта је то добро за бебу, када она са дојења полако прелази на храну. Кукурузно брашно за бебе је одлична храна, јер је препуно хранљивих и корисних нутријената, а осим тога, не садржи глутен, па је идеална храна за почетак дохране код беба.

Прочитајте још: НАХРАНИТЕ мозак! Ево списка додатака исхрани који су кључни за добро функционисање МОЖДАНИХ ЋЕЛИЈА

Можете припремати различите кашице са кукурузним брашном за своју бебу, уз додатак поврћа, банане и других корисних намирница.

Кукурузно брашно за лице

Ако желите да очистите своје лице и пружите му квалитетну природну негу, пробајте пилинг са кукурузним брашном! Кукурузно брашно за лице је одлично природно стредство за негу, управо захваљујући свом богатом нутритивном саставу.

Зрнца кукурузног брашна су одлично и нежно абразивно средство, па можете користити маску са кукурузним брашном за чишћење лица и против митисера.

Прочитајте још: Смиривање панике у стресним ситуацијама: Научите ТЕХНИКУ ДИСАЊА

Постоји неколико рецепата како да припремите маску од кукурузног брашна за пилинг лица, у сваком случају, можете додати оно што вам се нађе при руци: млеко, јогурт, мед...

Маска од кукурузног брашна и млека је стари народни рецепт за пилинг лица и за опоравак уморне коже. Пробајте и уверите се да кукурузно брашно за лице чини чуда! 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas