Oglas
· · Komentari: 0
EFIKASNO

Šta sve može da izleči kukuruzno brašno: Moćna palenta nije samo ukusno jelo

Kukuruzno brašno sadrži niz osnovnih hranljivih materija. Koristeći ga u ishrani, povećavamo unos vitamina i minerala u naš organizam.

1617038661_Depositphotos_228823600_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Kukuruzno brašno je izvor niacina, tiamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Sadrži vlakna, karotenoide, 18 aminokiselina i esencijalnih minerala, kao što su cink, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, mangan i selen.

Pročitajte još: OVE NAMIRNICE nikako ne treba unositi pre spavanja

Kukuruzno brašno kao lek:

  • snižava visok krvni pritisak
  • snižava holesterol
  • protiv tvrde stolice i hemoroida
  • sprečava nastanak raka debelog creva
  • ima antioksidativno delovanje i sprečava razvoj mnogih bolesti, uključujući i kardiovaskularne i dijabetes
  • jača imuni sistem
  • podstiče mršavljenje
  • dobro je za negu kože

Kukuruzno brašno za mršavljenje

Kada jedete kukuruzno brašno, u bilo kom obliku, ono "puni" creva zahvaljujući svojim vlaknima koja upijaju vodu i nabubre u vašem probavnom traktu.

Pročitajte još: Ovih 7 NAMIRNICA koristimo svakodnevno, a one utiču na stvaranje CELULITA!

Šolja žutog kukuruznog brašna sadrži 8,5 g vlakana, što je 34% od dnevnog unosa vlakana za žene i 22% za muškarce. Osim što vlakna imaju brojne zdravstvene prednosti, ona podstiču i mršavljenje, jer se njihovim unosom reguliše probava.

Osim toga, kukuruzno brašno sadrži malo kalorija i ubrzava metabolizam, što svakako podstiče gubljenje suvišnih kilograma.

Foto: Depozit

Dakle, kukuruzno brašno za mršavljenje daje odlične rezultate! Možete koristiti u ishrani dijetalni hleb od kukuruznog brašna ili još bolje, palentu.

Kukuruzno brašno za bebe

Kada počinjete postepeno da uvodite hranu za svoju bebu, jedna od najboljih i najzdravijih namirnica svakako jeste kukuruzno brašno!

Svaka mama se obično pita šta je to dobro za bebu, kada ona sa dojenja polako prelazi na hranu. Kukuruzno brašno za bebe je odlična hrana, jer je prepuno hranljivih i korisnih nutrijenata, a osim toga, ne sadrži gluten, pa je idealna hrana za početak dohrane kod beba.

Pročitajte još: NAHRANITE mozak! Evo spiska dodataka ishrani koji su ključni za dobro funkcionisanje MOŽDANIH ĆELIJA

Možete pripremati različite kašice sa kukuruznim brašnom za svoju bebu, uz dodatak povrća, banane i drugih korisnih namirnica.

Kukuruzno brašno za lice

Ako želite da očistite svoje lice i pružite mu kvalitetnu prirodnu negu, probajte piling sa kukuruznim brašnom! Kukuruzno brašno za lice je odlično prirodno stredstvo za negu, upravo zahvaljujući svom bogatom nutritivnom sastavu.

Zrnca kukuruznog brašna su odlično i nežno abrazivno sredstvo, pa možete koristiti masku sa kukuruznim brašnom za čišćenje lica i protiv mitisera.

Pročitajte još: Smirivanje panike u stresnim situacijama: Naučite TEHNIKU DISANJA

Postoji nekoliko recepata kako da pripremite masku od kukuruznog brašna za piling lica, u svakom slučaju, možete dodati ono što vam se nađe pri ruci: mleko, jogurt, med...

Maska od kukuruznog brašna i mleka je stari narodni recept za piling lica i za oporavak umorne kože. Probajte i uverite se da kukuruzno brašno za lice čini čuda! 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas