· · Коментари: 0

Све што треба да знате ако имате проблема са ПРЕКОМЕРНИМ ЗНОЈЕЊЕМ: Трикови и савети који ће вам бити спасоносни

Тропске врућине могу погоршати овај проблем

1656589128_pexels-andres-ayrton-6550869.jpg
Фото: Пеxелс

Прекомерно знојење назива се хиперхидроза и представља здравстсвени, али уједно и естетски проблем. Разлози појаве хиперхидрозе могу бити различити - она може бити последица дијабетеса, поремећаја рада тироидне жлезде, менопаузе и сл. Тачну дијагнозу успоставља лекар.

Све више људи који се појачано зноје, проблем решавају ботоксом. Како ботокс садржи неуротоксин који, поред тога што "пегла" боре на лицу, може и зауставити рад знојних жлезда постао је врло популарна метода заустављања знојења.

Прочитајте још: Како да спречите бол у ногама када носите ШТИКЛЕ? Трик који ће вам помоћи да ходате као по облацима

Важно је и да носите одећу од материјала који пријају кожи. А поред тога, потребно је д смањите унос алкохолних пића, јаких зачина и кафе, зато што ове намирнице садрже супстанце које стимулишу неуротрансмитере у мозгу који активирају знојне жлезде.

Препоручљиво је и да смањите унос млечних производа. Уместо јогурта можете попити чашу сока од парадајза који може смањити киселост у организму и утицати на смањење знојења.

Одећа коју носите потребно је да буде од памука, лана, свиле или вискозе. Такође, изуезно је битно да тканина не буде дебља, како не би спречила кожу да "дише". Избегавајте тамну одећу, како би биле мање уочљиве флеке од зноја.

У продавници можете набавити и специјално за скупљање зноја намењене траке. Добра замена могу бити и дневни улошци које треба да залепите са унутрашње стране одеће.

Прочитајте још: Препознајте СУНЧАНИЦУ и ТОПЛОТНИ УДАР на време: Ово су први СИМПТОМИ

Када користите антиперспирант, водите рачуна да вам пазух пре наношења буде потпуно сув.

За дланове и стопала, поборници природне и органске козметике, препоручују препарате на бази хамамелиса, зато што овај састојак сужава поре и знојне канале.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.