Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Три разлога да се повремено туширамо ХЛАДНОМ ВОДОМ

Зашто некада треба да бирамо хладан туш?

1632299129_Depositphotos_173514142_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Одржава физички и ментални стрес у заливу

Ако се борите са стресним мислима, размислите о хладном туширању. Хладан туш користи се као холистички приступ смањењу анксиозности и депресије. Туширање хладном водом пет до 10 минута сматра се корисним за ментално здравље. Студије указују на то да је доказано да хладни тушеви повећавају ниво ендорфина, хормона доброг осећаја у вашем телу, и смањују ниво кортизола, хормона који изазива стрес.

Хладан туш такође може да помогне у ублажавању болова у мишићима које можда осећате након напорног тренинга.

Прочитајте још: Да ли сте пробали КЕСТЕНОВ МЕД? Лечи бактерије, срчани мишић и помаже опорављању плућа код пушача

Омогућава ваш фокус и продуктивност

Када је у питању свакодневна рутина, хладна вода такође подстиче мозак да повећа фокус и ниво енергије. Шок хладне воде стимулира да дубље дишете. Када почнемо да продубљујемо дисање, ЦО2 (угљен диоксид) се смањује у целом телу, што нам помаже да се више концентришемо.

Нега коже и косе

Хладан туш чува природна уља на кожи док врућа вода скида природна уља са коже и тиме је суши

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas