Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

20 НАЈЈАЧИХ БОЛОВА КОЈЕ МОЖЕТЕ ДА ДОЖИВИТЕ: Толико су неподношљиви да нећете моћи да суздржите плач

Болови које нико не би желео да доживи.

1644228790_cervical-g11b736b46_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Према британским научницима ово су најјачи болови. Не бисмо били у кожи људима који су се суочили са неким од болова са слике.

Кластер главобоље

Кластер главобоље су несносни напади хистаминске главобоље у једној страни главе, пре свега у подручју ока и слепоочнице. Симптоми као што су узнемиреност и немир прате главобољу. Бол је толико јака да може утицати на способност за обављање свакодневних активности.

Херпес зостер

Херпес зостер је заразна болест која доводи до тешких болних избијања мехурића на кожи испуњених течношћу. Узрокује је вирус херпес, вирус варичела зостер, који узрокује водене козице. Вирусна инфекција зна да траје и по месец дана.

Прочитајте још: Очистите организам и сачувајте ПЛУЋА од тешких метала из ЗАГАЂЕНОГ ВАЗДУХА

Адхезивни капсулитис (“блокада” рамена)

Ово је најчешћи узрок бола и укочености рамена у људи. Бол и укоченост могу трајати и две или три године пре него што спонтано нестану, а у раној фази то стање може бити јако болно.

Лом костију

Лом костију или фрактура је повреда која резултира прекидом континуитета кости. Може се појавити у било којој кости у телу и узрокује јаку бол и упалу. Озбиљност прелома зависи од јачине која је изазвала лом.

Фото: Депозит

Срчани удар

Инфаркт миокарда или срчани удар је одумирање дела срчаног мишића због потпуног престанка дотока крви у захваћени део срчаног мишића. Ово је један од водећих узрока смрти широм света.

Комплексни регионални болни синдром

Комплексни регионални болни синдром стање је трајне и често онеспособљавајуће боли, захвата једну регију (најчешће руку) и често се јавља након трауме која се тежином не поклапа са нивоом бола. Обично произлази из оштећења периферног и средишњег живчаног система. Бол се описује као пецкање или осећај ‘игле’.

Дискус хернија

Јавља се најчешће у лумбалном и цервикалном делу кичме. Бол је изазвана притиском дискуса (јастучића) који се налази између два кичмена стуба и који буде потиснут према живцу који излази из кичме. Исклизнути диск може иритирати оближње живце, што резултира боли и утрнулошћу или слабошћу у руци или нози.

Прочитајте још: ДИЈАБЕТЕС: Откривено је пиће које изазива "ЗНАЧАЈАН" пад нивоа шећера у крви

Фибромиалгија

Фибромиалгија је хронична болест коју карактеришу стални болови и непрекидан осећај умора, а траје, у већини случајева, цео живот. Не оштећује мишиће, зглобове, органе, није опасна по живот и с временом постаје подношљива. Смањује радну способност и битно утиче на квалитет живота и на расположење.

Чир на желуцу

Чир желуца и чир дванаесника могу се описати као ограничена оштећења слузнице пробавног сустава који продиру кроз мишићни слој слузнице, остављајући при цијељењу ожиљак. Главну улогу у развоју болести имају инфекција бактеријом Хелицобацтер, лекови, фактори животног стила, тешки физиолошки стрес, али и генетика.

Акутни панкреатитис

То је акутни упални процес панкреаса. Настаје нагло и карактеришу га јаки болови. Најчешће се шире попут појаса око горњег дела абдомена.

Фото: Депозит

Гихт

Гихт је назив за групу болести које подразумева повећаа концентрација мокраћне киселине у крви, напади нагло настале упале (обично једног) зглоба, наслагама кристала мокраћне киселине у близини зглобова, наслагама кристала мокраћне киселине у бубрегу те бубрежним каменцима.

Ендометриоза

Ендометриоза је хронично обољење коју карактерише раст слузнице (ендометријума) ван материце где се обично налази.

Неуралгија тригеминуса

Неуралгија тригеминуса представља повремене нападе оштрих болова у лицу у пределу једне од грана овог живца. Неуралгија се односи на јак бол који се јавља услед оштећеног или иритираног нерва.

Упала слепог црева

Слепо црево је део дебелог црева на месту где се улиива танко црево. Кад се каже да је неко имао упалу слепог црева, мисли се на акутну упалу црвуљка или апендицитис. Претпоставља се да упала настаје ради опструкције отвора црвуљка.

Карактеристика мигренозних главобоља је да се пре напада у великом броју случајева јавља тзв. аура

Артритис

Реуматоидни артритис је тешка, хронична, упална болест везивног ткива које се највише показује на зглобовима. У овом поремећају имунолошки систем напада хрскавично ткиво, кости и, понекад, унутрашње органе.

Бубрежни каменци

Бубрежни каменци су један од најболнијих поремећаја који погађају људе, а такође и један од најчешћих поремећаја уринарног тракта. Мушкарци су чешће погођени него жене. Кад се једанпут код неке особе појавило више од једног каменца, вероватније је да ће их се појавити још.

Ишијас

Ишијас је снажна, оштра бол у доњем делу леђа која се шири према нози кроз глутеалну регију, понекад све до прстију.

Прочитајте још: Смирује ЖЕЛУДАЦ, обнавља СЛУЗОКОЖУ : Припремите семе ЛАНА на овај начин и прочистите организам (РЕЦЕПТ)

Српаста анемија

Анемија српастих ћелија је наследни облик анемије – стање у којем не постоји довољно здравих црвених крвних ћелија (еритроцита) за ношење адекватне количине кисеоника у телу.

Мигрена

Мигрена је васкуларна главобоља, јавља се периодично и бол углавном захвата половину главе. Бол је често праћена мучнином, повраћањем и поремећајем вида. Карактеристика мигренозних главобоља је да се пре напада у великом броју случајева јавља тзв. аура.

Бол је често праћена мучнином, повраћањем и поремећајем вида. Пре напада често се јавља аура (предсигнал пре правог мигренског напада).

Постоперацијска бол

Бол се јавља након операције због нарушеног интегритета коже. Но, јачина и карактеристика болова зависи од врсте операције.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas