· · Коментари: 0

Аронија - БОМБА здравља! Истраживање у Охају показало НЕВЕРОВАТНЕ резултате

У овом тексту говоримо о здравственим предностима ароније.

1616680912_d45b634ae822f43baebc2ac9919bccf05a384309.jpg
Фото: Депозит

Истраживање спроведено 2003. године показало је да се аронија успешно користи у борби против рака дебелог црева. Истраживачи са Универзитета Охајо открили су да се воће тамније боје може успешније борити против ове опаке болести.

Према истраживању, пигменти добијени из црне шаргарепе и ротквице успорили су раст ћелија рака од 50 до 80%, а пигменти из ароније убили су петину постојећих ћелија ове болести.

Аронија је у врста боровнице која поседује доста витамина А, Ц, Е, Б комплекса. Делује као антиоксиданс.

Фото: Депозит

Садржи још много минерала и осталих састојака.

Особе које пију превентивно могу пити једну чашу пре доручка.

Ово бобичасто воће је такође добар извор многих антиоксидантних витамина, попут витамина Ц, витамина А, витамина Е, бета-каротена и фолата. 

Можете узгајати аронију у вашем кућном врту и уживати у својим, свежим бобицама ароније.

Бобице ће бити зреле крајем лета или почетком јесени. Тада можете одабрати бобице и јести их свеже са грма, било сирове или прерађене на много различитих начина.

Оболеле особе требају пити више пута дневно. Док се деци препоручује само пола чаше дневно.

Сок можете припремити без додатака осталих намирница, па чак и без воде.

Само ставите у соковник. Чувајте увек на хладном и тамном месту.

Плодове ароније можете замрзнути, па одмрзнути пре употребе.

Аронија за регулацију крвног притиска

Садржај калијума у аронији је довољно висок да има приметан утицај на здравље срца. Влакна и разни антиоксиданси у аронији имају пресудну улогу за здравље срца, будући да снижавају ниво холестерола и делују против слободних радикала.

Прочитајте још: 

ГРЕШКА коју сви праве с кромпиром: Нутрициониста открива 3 правила како да не гоји и диже шећер

Направите сами КОПРИВИН МЕД: Уколико имате проблем са мигреном и анемијом, 2 кашике дневно учиниће ЧУДО!

Аронија је такође повезана са регулацијом инсулина, који помаже да се нормализује ниво шећера у крви

Аронија је најчешће доступна у облику сока, екстракта и као аронија у праху, а може се наћи у боље снабдевеним продавницама здраве хране.

                       ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.