· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Да ли сте и ви међу њима? Ово је ПЕТ НАМИРНИЦА које нико не воли, а неизмерно су здраве

Ма колико да се трудимо и да знамо колико су здраве, ове намирнице никако не волимо...

1624090792_aubergine-3471316_640.jpg
Фото: Pixabay

У јавности је познато да је најздравија храна најчешће она безукусна храна, намирнице које никако не желимо да једемо, али смо свесни да чувају наше здравље. Доносимо вам списак пет намирница које су здраве, а које нам никако не пашу.

Прочитајте још: Кратки водич за божанску капљицу: Упарите сиреве уз вина

Здраве, али неукусне намирнице

Патлиџан - мекан је и горак док је свеж, сам по себи нема никакав укус и постаје кашаст кад се користи у кувању. Све су то особине које баш не говоре у прилог патлиџанима.

Плави сир - препознаћете га по интензивном мирису, односно смраду. За оне који га воле, идеалан је додатак салатама, умацима и сендвичима.

Прокељ - подстиче организам на појачано испуштање гасова. Одличан су прилог разним јелима, али их деца редовно мрзе док их део одраслих једе само кад баш мора. Приликом кувања не смеју бити прекуване, а најбоље их је послужити са маслиновим уљем и соли.

Прочитајте још: Шта му је, све има? Птичице могу да буду нервозне, али и да добију папагајску болест

Шкембићи - многима се окреће желудац већ при самом погледу на шкембиће. Некада су биле јело сиротиње, а данас их можете наћи у најпрестижнијим ресторанима. Ради се о изрезаном говеђем желуцу.

Сардине - већини су превише масне и превише ароматичне. С друге стране, одличан су извор омега-3 масних киселина и протеина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.