· · Коментари: 0
корисни савети

"Питам, шта сте ви предузели као новинар?" Др Грујичић открила ПРВЕ СИМПТОМЕ смртоносне болести, па упитала ЧУКАНОВИЋА

Обратите пажњу да ли неко у ваших укућана или блиских познаника испољава ове симптоме.

1602066178_Capture.JPG
Фото: Принтсцреен/Yоу Тубе/ прва.тв

Директорка Института за онкологију и радиологију у Клиничког центра Србије Даница Грујичић гостовала је у јутарњем програму на ТВ Прва, а тема је била тренутна епидемиолошка ситуација.

О томе да ли је повећан број онколошких болесника због короне, због чега се чека да се пријави лекару, др Грујичић каже:

Идете ли на превентивне прегледе?

- Мора се повратити поверење и породичног лекара и медицину. Интернет је сјајана ствар, али постоји гломила глупости где људи који немају никакво медицинско знање износе неистине.

Прочитајте још: Заборавите на ЈУТАРЊУ: Ево када је ПРАВО ВРЕМЕ ЗА КАФУ за НАЈБОЉИ учинак

Какве су листе чекања?

- На хеимиотерапију се чека 12-34 дана, а на операције мање од месец дана - објаснила је докторка.

 Чукановић је др Грујичић упитао шта треба да урадимо да би зауставили масовну појаву карцинома. Она је истакла да између осталог треба да поведемо рачуна о животној средини - да не бацамо ђубре где год, да проверавамо квалитет ваздуха...

- То све сад треба да се почне, да притиснемо одговарајућа министарства да раде свој посао... Није довољно да имате информацију да је ваздух загађен. Ко га је загадио? Аутомобили? Нема да се возите, нећете ући у овај део града и тачка! Ако индустрија испушта отровне материје, да не ради то - рекла је позната докторка, на шта је водитељ прокоментарисао да то у пракси није реално.

- Зашто није реално? Није реално зато што се предајемо и мислимо да ће све неко други да уради, да нам реши наше проблеме. То треба да буде разлог за протест, ви млади треба да протестујете да живите у здравој средини. Ви морате казнити оне који загађују, ако их драконски не казните - они ће то и даље да раде. Питам вас, шта сте ви предузели као новинар поводом тога - жустрим тоном одбрусила је докторка Даница Чукановићу.

Прочитајте још: Слабост, смањена отпорност организма, прехладе: Шта се дешава ако нам НЕДОСТАЈЕ ГВОЖЂЕ

Водитељ је кратко истакао да они свакодневно извештавају о томе, на шта је др Грујичић рекла да је потребно да зову екологе у емисију.

- Могу само да кажем да је здрава животна средина један од важних услова за здрав живот - закључила је она.

Судар грипа и короне?

- Добили смо 100 вакцина, потрошене су за први дан. Народ схвата да могу да помогну. Што се тиче отварања ковид болница, то иде по плану. Да нисмо имали државних болница, имали бисмо гору ситуацију него Италија.

Који је први симптом, шта је то што изазива сумњу да треба да се јавимо на онкологију?

- Када је реч о туморима мозга, ту су фине психичке промене које могу да примете укућани, они који добро знају некога. Када неко почне да прича вицеве који уопште нису карактеристични за њега, када се понаша на начин који му није својствен, када испољава особине које никада нису биле саставни део његове личности, тог тренутка треба урадити прву дијагностику. Нажалост, то се не дешава, обично се протумачи те да је неко имао смртни случај, те посвађао се са супругом...

Прочитајте још: Притиском МАЛОГ ПРСТА решите се проблема са КОСТИМА: Ево шта се деси када стиснете остале прсте!

Др Несторовић је споменуо да сода бикрабона може да лечи рак.

- Не верујем да је тако рекао, али сода бикрабона има своје позитивне особине, код киселине у желуцу и тако. У природи постоји маса супстанци које могу да помогну. Чај од нане, камилице када вас боли стомак... Али никада није урађена студија зашто, то пијемо јер смо тако научени... - каже др Грујичић и додаје да постоје лекови који су производ истраживања, али некоме помажу а некоме не.

- Несторовић је искусан лекар, код њега смо сви водили децу на прегледе, али понекад начин на који нешто каже може да буде погрешно схваћен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.