· · Коментари: 0
САВЕТ

Када чујете разлог, решићете се ОВЕ НАВИКЕ ЗАУВЕК: Због чега не треба гледати УВЕЧЕ НА САТ?

Иако многи имају обичај да то раде, ова навика није добра.

1628963974_people-2566433_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Сан је јако важан за здравље, а многе ствари које несвесно чинимо пред спавање могу и те како да утичу на квалитет сна.

Један од најчешћих проблема је несаница, коју можете лако изазвати, али је не можете лако победити.

Прочитајте још: Повећање килаже, губитак енергије, депресија: Стручњаци објашњавају због чега не треба да одете на спавање "празног стомака"

Руски доктор Мјасников сматра да се можете решити несанице ако промените једну честу, несвесну навику.

Наиме, према његовим речима, гледање на сат увече спречава нас да утонемо у сан.

Доктор Мјасников тврди да се када гледате на сат јављају мисли о скором буђењу, па је мозак збуњен.

Поред тога, бројчаник сата је често светао, па је и то још један збуњујући надражај.

Он такође препоручује да идемо у кревет увек у исто време, било да се ради о радним данима или викенду, јер се на тај начин устаљује ритам спавања. 

Још једна навика која може утицати на несацину је лежање на кревету током дана.

Ако не можемо да заспимо 20 минута након што смо отишли у кревет, доктор Мјасников саветује да устанемо и да се прошетамо, јер ћемо на тај начин умирити организам, али је јако важно да током те шетње не користимо мобилни телефон, не гледамо телевизију, не једемо и не пијемо, па чак ни воду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.